• Son Güncelleme : 26.11.2018 17:06
  • Haber Giriş : 23.11.2018 10:47
  • Etkinlik : 22.11.2018

Ukrayna Barosu Temsilcileri Başkan Durakoğlu’nu Ziyaret Ettiler

Ukrayna Odessa Bölge Barosu ve Ukrayna Ulusal Barosu’nu temsilen Odessa Bölge Barosu Avukat Hakları Komitesi Başkanı ve Ukrayna Ulusal Barosu Avukat Hakları Komitesi Sekreteri Iurii Grygorenko ve beraberindeki heyet,  22 Kasım 2018 Perşembe günü saat 10.00’da İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu’nu ziyaret etti. Toplantıya İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu da katıldı.

Toplantıda, avukatlık mesleğinin sorunları, savunma hakkı ihlalleri, avukatlık yasasında öngörülen değişiklikler, yargı bağımsızlığı ve yargıya güven, avukatlık mesleğine saldırılarda baronun mücadelesi, avukatlığa kabul koşulları ve avukatlık sınavı gerekliliği, vb. konuları karşılaştırmalı olarak ele alındı. Ukrayna ve Türkiye’deki uygulamaların ve avukatlık mesleğine yönelik tehditlerin çok benzer olduğunu belirten Durakoğlu, siyasi iktidar eliyle savunma hakkının ihlal edildiğini, söz konusu ihlallerin darbe girişimi sonrasında daha da vahim bir hal aldığını, avukatların müvekkilleri ile özdeşleştirildiklerini, avukat bürolarında ve ofislerinde yapılan aramalarda usule aykırılıklar bulunduğunu, avukatların yürüttükleri “avukatlık faaliyeti” nedeniyle hak ihlaline uğradıklarını ifade etti. Ukrayna’da toplam 45 bin olan avukat sayısının, neredeyse İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat sayısını ifade ettiğini kaydeden Başkan Durakoğlu, nicel çokluğun ihtiyacın çok ötesinde olduğuna vurgu yaptı.

Durakoğlu ve Grygorenko, Ukrayna ve Türkiye’de savunma hakkı ihlallerinin ele alınacağı ortak bir toplantının Kiev’de gerçekleştirilmesi konusunda mutabık kaldılar.

Toplantı sonunda, Başkan Durakoğlu Grygorenko’ya bir anı tabağı takdim etti.