• Son Güncelleme : 23.11.2018 15:23
  • Haber Giriş : 21.11.2018 20:54
  • Etkinlik : 20.11.2018

Mahpus Çocukların Dünyası

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi üyesi avukatlar ve Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği üyelerinin cezaevinde bulunan çocuklarla gerçekleştirmiş olduğu resimlerden oluşan sergi, Dünya Çocuk Hakları Günü çerçevesinde 20 Kasım 2018 Salı günü İstanbul Barosu 6. katta açıldı. Açılışını İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu’nun gerçekleştirdiği sergi, 15 gün açık kalacak.

15 Nisan sanat günü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası nedeniyle İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve UNESCO Resmi Partneri IAA/UPSD (Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği), İstanbul'daki çocuk ceza infaz kurumlarında 2013 yılından beri atölye çalışmaları gerçekleştiriyor.

Etkinlik “15 Nisan Dünya Sanat Günü” dolayısıyla çocukları sanatla buluşturmak ve yeteneklerini keşfetmelerine aracı olmak, farklı paylaşımlar yaşamalarına ve gelişmelerine katkı sağlamak, çocuklara kendilerini ifade etme olanağı yaratmak ve 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı çocuklarla birlikte coşkuyla kutlamayı amaçlıyor.

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezinden yapılan açıklamaya göre, bakları Merkezinden yapılan açıklamaya bu çerçevede;

- Maltepe 2 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz,

- Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz,

-İstanbul Çocuk Eğitim Evi kurumlarında bulunan çocuklar, sanatçılar ve avukatlarla resim çalışması yapılmıştır.

Yaklaşık 320 çocuğun katıldığı etkinlikte çocuklar, hem sanatçı bakış açısını tanıma fırsatı yakalamış, hem de yeteneklerini keşfetme ve yönlendirme heyecanını tatmıştır.

Öncelikli hedef, İstanbul'daki çocuk ceza infaz kurumlarında bulunan özgürlüğünden yoksun bırakılmış tüm çocuklara ulaşmayı gerçekleştirmiş olmaktır.

Bu çalışmayla özgürlüğünden yoksun bırakılmış çocukların kendilerini ifade etmesini sağlamak ve çocuk adalet sistemindeki ihlalleri gündeme getirmek amacındayız. Meslektaşlarımızı yapmış olduğumuz bu çalışmalara katılmaya davet ediyoruz.

Serginin hazırlanmasına emek veren UPSD üyeleri Tijen Şikar Elvan İzli Hülya Botasun ve Şener Taciroğlu'na çok teşekkür ederiz.