• Son Güncelleme : 19.11.2018 15:00
  • Haber Giriş : 19.11.2018 08:19
  • Etkinlik : 20.11.2018

Mahpus Çocukların Dünyasına Bekliyoruz

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi üyesi avukatlar ve Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyelerinin cezaevinde bulunan çocuklarla gerçekleştirmiş olduğu eserler, Dünya Çocuk Hakları Günü hasebiyle 20 kasım 2018 tarihinden itibaren 15 gün süreyle,  İstanbul Barosu 6. katta  sergilenecektir.

20.11.2018 tarih saat 17.00 de gerçekleştireceğimiz sergi açılışına katılmanızı ve mahpus çocukların dünyasına ait resimlerle, onların dünyasını anlamaya davet ediyoruz.

Saygılarımızla.

Av. Mehmet DURAKOĞLU
İstanbul Barosu Başkanı

Hapishanedeki Çocuklarla Atölye Çalışması

2013 yılından beri her yıl olduğu gibi bu yıl da 15 Nisan sanat günü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası nedeniyle İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve UNESCO Resmi Partneri IAA/UPSD, (Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ) İstanbul'daki çocuk ceza infaz kurumlarında atölye çalışmaları gerçekleştirmektedir.

Geleneksel hale gelen bu çalışmayı mahpus çocuklar için önemli ve değerli görmekteyiz.  Etkinliğin amacı: “15 Nisan Dünya Sanat Günü” dolayısıyla çocukları sanatla buluşturmak ve yeteneklerini keşfetmelerine aracı olmak, farklı paylaşımlar yaşamalarına ve gelişmelerine katkı sağlamak, çocuklara kendilerini ifade etme olanağı yaratmak  ve  23 Nisan Çocuk Bayramı’nı çocuklarla birlikte coşkuyla kutlamaktır.

Buna göre

- Maltepe 2 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz

- Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz

-İstanbul Çocuk Eğitim Evi

kurumlarında bulunan çocuklar, sanatçılar ve avukatlarla resim çalışması yapılmıştır.

Yaklaşık 320 çocuğun katıldığı etkinlikte çocuklar, hem sanatçı bakış açısını tanıma fırsatı yakalamış, hem de yeteneklerini keşfetme ve yönlendirme heyecanını tatmıştır.

Öncelikli hedefimiz  İstanbul'daki çocuk ceza infaz kurumlarında bulunan özgürlüğünden yoksun bırakılmış tüm çocuklara ulaşmaktır.

Bu çalışmayla özgürlüğünden yoksun bırakılmış çocukların kendilerini ifade etmesini sağlamak ve çocuk adalet sistemindeki ihlalleri gündeme getirmek amacındayız. Meslektaşlarımızı yapmış olduğumuz bu çalışmalara katılmaya davet ediyoruz.

Serginin hazırlanmasına emek veren UPSD üyeleri Tijen Şikar Elvan İzli Hülya Botasun ve Şener Taciroğlu'na çok teşekkür ederiz.

İSTANBUL BAROSU ÇOCUK HAKLARI MERKEZİ