• Son Güncelleme : 25.11.2018 12:42
  • Haber Giriş : 16.11.2018 12:35
  • Etkinlik : 16.11.2018

Ankara Barosunun Yanındayız

Meslektaşlarımız Av.Fadime Eymiş ve Av.Büşra Pamukçu’nun şahsında bütün avukatlara yönelik olarak yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Bu saldırı karşısında “anladıkları dilden” yanıt veren Ankara Barosunu ve yöneticilerini kutluyor, Baromuzun dayanışma duygularını iletiyoruz.

Bir avukatın dosya inceleme yetksinin tartışmalı konuma geldiği bir zaman diliminde, bu tartışmanın zor kullanmaya varan ve giderek kolluğun karıştığı bir şiddete dönüşmesi, hukuk devleti iddiası açısından bulunduğumuz konumun göstergesidir. Bunların adalet dağıtılması amacıyla kurulan adliye içinde yaşanmakta olması da, aynı iddianın hak edilmesiyle ilgili temel bir sorundur.

Bu ülkede “avukatlık” denilen mesleğin, bir gün herkese gerekebileceğini anlatmakta ne denli güçlük çekersek çekelim, bu uğurdaki mücadelemiz kararlılıkla sürecektir. Avukata şiddet uygulayanlara bile gerekli olan bir mesleği icra etmekte olmamız, hak arayanlar için büyük bir şanstır.

Bizim açımızdan önemli olan bir başka gerçeklik de, yargı erkinin paydaşı olduğumuz diğer sujelerin, bu türden olaylar karşısındaki tavırlarıdır. Avukatın TCK bağlamında saldırılar karşısında, hakim ve/veya savcıdan  farklı bir konumunun bulunmamasına karşın, fiilen bu gerçekliğin sonuçlarını göremiyor olmamız, bizim açımızdan değerlendirme konusu olacak bir geleceği ifade etmektedir. Ankara Barosunun, zorunlu müdafi atamalarını durdurma nedeni olan ve şiddet karşısında yasanın aradığı tavrın gösterilmesine dayalı olarak ileri sürülen talebin, ivedilikle karşılanması, bu anlamdaki duyarlılığın da somutlanması bakımından önemli ve değerli olacaktır.

Biz bu türden saldırıların “son” olmadığını biliyoruz. Onu sonlandıracak olgunun bizim mücadelemiz ile birlikte yargı sujelerinin güç birliği olacaktır.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI