• Son Güncelleme : 19.11.2018 11:20
  • Haber Giriş : 12.11.2018 08:39
  • Etkinlik : 10.11.2018

Atamızı 80. Ölüm Yıldönümünde Minnetle Andık

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu, Büyük Kurtarıcı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. yıldönümünde yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı.

Atamızın “terk-i hayat” eylediği saat 09.05’de tüm Türkiye’de ve yurt dışı temsilciliklerde saygı duruşu yapıldı, anıt ve büstlerine çelenkler konuldu, istiklal marşımız söylendi, bayraklar yarıya indirildi.

İstanbul Barosu Başkanlığı Taksim Cumhuriyet Anıtında yapılan resmi törene katıldı. Protokole göre çeşitli kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler anıta çelenk bıraktılar. Daha sonra iki dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşımız söylendi. İstanbul Barosu Başkanlığının çelengini ise Baromuz Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu bıraktı.

Taksim’de düzenlenen törene, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri, Denetleme Kurulu Üyeleri ve Türkiye Barolar Birliği delegeleri de katıldı.