• Son Güncelleme : 12.11.2018 11:00
  • Haber Giriş : 04.11.2018 01:24
  • Etkinlik : 10.11.2018

Sürücüsüz Araçlar ve Hukuk Konferansı

Yapay zekanın tüketici kullamına sunulduğu ilk alanlardan birisi de sürücüsüz araçlar konusunda oldu. Sürücüz araçlardan çoktan trafiğe çıktı hatta kazalara dahi karışmaya başladı. Hukukçuların öngörülerle yorum yapmaya çalıştığı bu alanda artık pratik uygulamalar da yerini almaya başladı.

Sürücüsüz araçlar özelinde bu etkinliğimizde öncelikle hukukçular için yapay zekanın kullanımı ele alınacak, ardından sürücüsüz araçlardaki yapay zekanın kullanımı ile birlikte meydana gelen kazalardaki teknik ayrıntılar herkesin anlayacağı bir seviyede aktarılacaktır. Konu ile ilgili yasal düzenlemeler, mahkeme kararları gibi güncel gelişmelerin aktarılması ile dünyadaki vizyon değerlendirmeye sunulacaktır.
Etkinliğin ikinci bölümünde sürücüsüz araçlarla ilgili meydana gelen veya gelmesi muhtemelen olan olaylarla ilgili ceza hukuku ve özel hukuk açısından bakış açıları ayrı ayrı ele alınacaktır. Ve son olarak bütün nesnelerin interneti araçlarının ortak sorunu olan mahremiyet konusu ele alınacaktır.

10 KASIM 2018 CUMARTESİ / 13:00 – 17:00

İstanbul Barosu Konferans Salonu / İstiklal Cd. Orhan Adli Apaydın Sk. No:2 Beyoğlu/İstanbul
Etkinlik kayıt olmak şartıyla herkese açık ve ücretsizdir.
Moderatör: Av. Sertel Şıracı
PROGRAM AKIŞI

12:30 – KAYIT / TANIŞMA

13:00 – AÇILIŞ KONUŞMASI
Av. Mehmet Durakoğlu / İstanbul Barosu Başkanı

13:15 – HUKUK İÇİN YAPAY ZEKA
Başak Buluz / İstanbul Aydın Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölüm Başkanı, Deep Learning Türkiye Üyesi

13:45 – SÜRÜCÜSÜZ ARAÇLARDA YAPAY ZEKA
Samet Kütük / Teknik Müdür, Deep Learning Türkiye Üyesi

14:15 – SÜRÜCÜSÜZ ARAÇLAR HAKKINDA GÜNCEL HUKUKSAL GELİŞMELER
Av. Selin Çetin - İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu Üyesi, robotic.legal Editörü

14:45 – KAHVE ARASI  - FUAYE SOHBETLERİ

15:00 – SÜRÜCÜSÜZ ARAÇLARDA CEZA HUKUKU AÇISINDAN SORUMLULUK
Doç. Dr. Murat Volkan Dülger – Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi

15:30 – SÜRÜCÜSÜZ ARAÇLARDA ÖZEL HUKUK AÇISINDAN SORUMLULUK
Doç. Dr. Mesut S. Çekin - Türk Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi

16:00 – SÜRÜCÜSÜZ ARAÇLARDA MAHREMİYET
Av. Burak Özdağıstanlı / Veri Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi

KAYIT ZORUNLUDUR.
ETKİNLİK HERKESE AÇIK VE ÜCRETSİZDİR.

Kayıt için tıklayınız.