• Son Güncelleme : 11.10.2018 20:13
  • Haber Giriş : 10.10.2018 18:34
  • Etkinlik : 05.10.2018

Toplumsal Cinsiyet Konusunda Henüz Bir İlerleme Yok

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, 05 Ekim 2018 Cuma günü Kanal B Televizyonunda katıldığı haber programında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun 2018 Eylül ayı raporunu değerlendirdi.

Rapora göre, 2018 Eylül ayında 45 kadın, erkek şiddetinin kurbanı oldu. Yılın 9 ayında katledilen kadın sayısı ise 262’ye ulaştı.

Aydeniz Alisbah Tuskan, Eylül ayının da diğer aylardan pek farkı olmadığını, rakamların da gösterdiği gibi ülkemizde toplumsal duyarlılığın istenen seviyeye ulaşmadığını ve mevcut yasaların da gerektiği gibi uygulanmadığını söyledi.

Toplumsal cinsiyet konusunda henüz toplumumuzda bir ilerlemenin söz konusu olmadığını belirten Tuskan şunları söyledi: “Bu nedenle de bu cinayetler artmaktadır. Kadınlara yönelik şiddet konusunda eğitimler yapılması, toplumun bilinçlendirilmesi gerekiyor. Ceza Kanunundaki cezalar tam olarak uygulansa, indirimler yapılmasa olumlu sonuçlar alınabilmesi mümkün görünüyor. Kadın cinayetlerinin artmasında bireysel silahlanma konusu da büyük bir etken. O nedenle silah edinme ve kullanma koşullarının yeniden ele alınması gerekmekte.”

Video için tıklayınız.