• Son Güncelleme : 13.12.2017 09:52
  • Haber Giriş : 13.12.2017 09:33
  • Etkinlik : 28.01.2015

Savunmasız Bir Kişi Kalaslarla Öldüresiye Dövülüyorsa Bunun Adı ‘Kast’Tır

İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, 22 Ocak 2015 Perşembe günü saat 20.30’da Kanal B Televizyonunda yayınlanan ANA HABER Bülteninde, Eskişehir'deki gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili davanın 7. Duruşmasında açıklanan mahkeme kararını eleştirdi.

Eğer savunmasız bir kişi dört-beş kişi tarafından kalaslarla öldüresiye dövülüyorsa dünyanın her yerinde bunun adı ‘KAST’tır” diyen Ümit Kocasakal şöyle konuştu: “Ama doğrudan, ama belirgin, ama olası kast. Ben en azından mahkemeden TCK 21. Maddesinde düzenlenen olası kastla adam öldürmeyi uygulamasını beklerdim. O zaman olası kastı uygulasaydı 25 seneden başlatması gerekecekti. Olası kastla adam öldürme, kasten adam öldürme yanında ‘canavarca suç’ saikiyle adam öldürmeden hüküm kurulabileceğini düşünüyorum. O zaman ağırlaştırılmış müebbet hapse giriyor. Verilen kararda en küçük cezalarla kurtarma yönünde maalesef yol izlendiği anlaşılıyor”.

Kocasakal, iddiaların hafiflemesine neden olan iyi hal uygulamasın da yanlış bulduğunu bildirdi.