Divan ADI SOYADI EPOSTA
Koordinatör AV. NAZAN MOROĞLU (8663)
Koordinatör AV. MUAZZEZ YILMAZ  (15324)
Koordinatör AV. BURCU ASLAN (25499)
Koordinatör AV. YASEMİN BABAYİĞİT (43268)
Başkan AV. ŞÜKRAN EROĞLU (12684) ssukrantr@hotmail.com
Başkan Yrd. AV. BİRSEN BAŞ TOPALOĞLU (15976) birsenbt@gmail.com
G.Sekreter AV. SEDA ATAGÜL KEBABCI (42325) sedaatagul@hotmail.com

Hakkında

Çalışma amaç ve kapsamımız; Kadınlarımızın Cumhuriyet devrimleriyle elde ettikleri kazanımların gerek korunması gerekse geliştirilmesi amacı ile gerek yasalarda gerekse toplumsal cinsiyet bakış açısında kadınlara karşı her türlü ayrımcılığı önlemek, bu konuda farkındalığı artırmak için öncelikle İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile ülkemizin onayladığı ve Anayasamız kapsamında yasalardan da önce gelen başta “BM Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi sözleşmesi” olmak üzere, “Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi” ile bu kapsamda onaylanacak tüm sözleşmeler çerçevesinde kadının insan hakları için yasal, toplumsal çalışmalarda bulunmaktır.

Bu kapsamda;

• Kadınların aile hukuku sorunlarına aile içi şiddet de dahil olmak üzere hukuki çözüm aramak amacıyla adli yardım birimlerinden yararlanma kıstaslarında olan kadınlara gerekli destek için Baronun adli yardım birimi ile koordineli çalışmalar yapmak,
• Bu konuda taleplerle ile ilgili Baronun adli yardım birimince atanan adli yardım avukatlarının meslek içi eğitimlerini gerçekleştirmek,
• Kamuoyunu yasal hakları konusunda gerek yazılı ve görsel medya aracılığı ile gerekse panel, seminer, basın açıklaması vb. ile çeşitli broşür, kitapçık, afişlerle bilgilendirmek,
• Hukuki hakları ve bu konuda nereye başvuracakları konusunda yeterli bilgi sahibi olmayan kadınlara yönelik "yasal haklar eğitimleri" vermek,
• Bu kapsam ve amaç çerçevesinde özellikle TÜBAKKOM (Türkiye Baroları Kadın Hakları Komisyonları Birliği) ile İKKB ( İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği) başta olmak üzere Kadın Kuruluşları, çeşitli STK lar , yerel yönetimler ve valilikle birimleri ile dayanışma içinde işbirliği ve ortak çalışmalar yapmak,
• İlgili Devlet Bakanlığı ve birimlerine Yasa Tasarıları ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya dair önlemler, çalışmalar konusunda görüş bildirmek sureti ile; Kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına katkıda bulunmak, kadın ve erkek arasındaki somut eşitliği teşvik etmek, yasalarda kadın - erkek eşitliğinin sağlanmasına ve eşit hakların uygulamaya yansımasına destek oluşturmak, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddet mağdurlarını korumak ve bu kişilere destek vermek için kapsamlı tedbirler tasarlamak, yasal, toplumsal çalışmalar yapmaktadır.

Tarihçe

İstanbul Barosu Kadın Hakları Komisyonu 8 Mart 1995 tarihinde , İstanbul Barosu Kadın Hakları Uygulama Merkezi 04/03/1999 tarihinde kurulmuştur. İstanbul Barosu Yönetim Kurulunun 11.01.2007 tarih ve 2/5 sayılı kararıyla Kadın Hakları Uygulama Merkezi ve komisyonun birleştirilmesi sonucu İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Alo Şiddet Hattı : 0212 656 96 96
SHÇEK (Aile ve Sos. Pol. Bak. Des. Ve Hiz. Hattı) : 183
Polis : 155

AİLE İÇİ ŞİDDETE MARUZ KALMIŞ VE KORUNMA TALEBİ İLE MÜRACAAT EDEN KADINLARIN NÜFUS KAĞITLARI İLE GELMESİ YETERLİDİR!...

Merkez Büromuz
Adres: İstiklal cad. Orhan Adli Apaydın sok. No:8 Kat:2-3 Beyoğlu/İstanbul

Tel: (0212) 393 08 29
Faks: (0212) 245 83 67

Bakırköy Şubemiz
Adres: Osmaniye M. Şirin Sk. No:28/32 Bakırköy/İstanbul

Tel: (0212) 393 08 14
Faks: (0212) 570 90 14

Gaziosmanpaşa Şubemiz
Adres: Merkez Mah. Eyüp Yolu Ecla Sok. No:7 Gaziosmanpaşa/İstanbul

Tel: (0212) 393 08 20
Faks: (0212) 616 88 57

Kartal (Anadolu Yakası) Şubemiz
Adres: Cevizli Mahallesi Ulubey Sok No: 4 Nursanlar Kartal 1 Plaza 2.kat Kartal/İstanbul
Tel: (0216) 585 21 61
Faks: (0216) 939 20 09

Büyükçekmece Şubemiz
Adres:Ekinoba Mah. Necip Fazıl Kısakürek Sokak No:29 D:4 Büyükçekmece/İstanbul

Tel: (0212) 393 08 23
Faks:(0212) 863 11 02

Çağlayan Kadın Hakları Merkezi Şiddeti Önleme Bürosu (Adli Yardıma bağlı)
Adres:Çağlayan Adalet Sarayı Çağlayan/İstanbul

Tel: (0212) 393 07 84
Faks:(0212) 240 04 12

Ümraniye (Anadolu Yakası) Şubemiz
Adres:Saray Mah. Alemdağ Cad. 175/B D.4 Ümraniye/İstanbul

Tel:(0216) 585 21 91 - (0216) 585 21 92
Faks:(0216) 630 25 47

Yeşilköy Şönim (Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi )
Adres: Yeşilköy Halkalı Cad. No:30 Yeşilköy / İSTANBUL
Tel: (0212) 465 21 96 – 97

Sunumlar

Sunum 1 için tıklayınız.

Sunum 2 için tıklayınız.

Sunum 3 için tıklayınız.

Sunum 4 için tıklayınız.

Sunum 5 için tıklayınız.

Sunum 6 için tıklayınız.

Kadın Hakları Mevzuatı Kitabı için tıklayınız.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kitapçığı

Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Haberler ve Basın Açıklamaları

Kadın Hakları Merkezi’mizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı