
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Basın Açıklaması
stanbul Barosu İstanbul
Kadın Hakları Merkezi Kadın Kuruluşları Birliği
19 Mayıs 1919, Mustafa Kemal Paşa’nın ülkemizin emperyalistlerin paylaşımından kurtarmak amacıyla milletin tam bağımsızlığı mücadelesini Samsun’dan başlattığı gündür.
“Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığının kurtaracağı” inancıyla Mustafa Kemal önderliğinde başlatılan kurtuluş mücadelesi zaferle sonuçlanmış ve ulusal egemenliğe dayanan Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.
Günümüzde yaşanan coronavirüs pandemisi nedeniyle her ne kadar #EvdeKalsakDa teknolojinin ve iletişimin sağladığı imkanlarla milletçe coşkuyla kutlayacağız. İçinden geçmekte olduğumuz bu zor günlerde elele verdiğimizde Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi mirası olarak bıraktığı “aklın” ve “bilimin” yol göstericiliğinde, Cumhuriyetimizin kuruluş değerlerine kararlılıkla sahip çıkacağız.
İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi ve İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği olarak, aydınlık günlerin yakın olması umudu ve özlemiyle,
Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı olan, 19 Mayıs’ın 102. yılında Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyoruz.


