Yeni Adli Yıl Başladı
2009 – 2010 Adli Yılı başladı.

2009 – 2010 Adli Yılı başladı.
Yeni Adli Yıl dolayısıyla Ankara’da Yargıtay’da bir tören düzenlendi. Törende, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Özdemir Özok yargı sorunları ve yargı reformu konusundaki görüşlerini açıkladılar.
İstanbul Barosu Başkanı Av. Muammer Aydın, gönderdiği SMS mesajıyla yeni yılda meslektaşlarına başarılar diledi. Aydın’ın mesajı şöyle:
“Sevgili Meslektaşlarım, Yeni Adli Yılda hukuk ve demokrasi mücadelemizi sürdürme kararlılığımızla sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim.”
Yeni Yargı Yılının başlaması nedeniyle İstanbul Barosu Başkanlığı üyelerine kokteyl verdi.
Tüm meslektaşlarımızın davetli olduğu kokteyl, 7 Eylül 2009 Pazartesi günü saat 19.00 – 22.00 arasında Beyazıt’taki İstanbul Üniversitesi Merkez Binası Arka Havuzlu Bahçede gerçekleşti. Ayrıca oruçlu olan meslektaşlarımız için de iftar yemeği verildi.
Kokteyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Adalet Komisyonu Başkanı Şefik Mutlu, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tankut Centel, Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Güzel, hâkimler, savcılar, belediye başkanları, avukatlar ve baro personeli katıldı. Ayrıca Adalet Bakanı, Sayıştay Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Kartal, Maltepe, Pendik, Sarıyer ve Üsküdar Belediye Başkanları yeni adli yılın açılışını Baro Başkanlığına gönderdikleri telgrafla kutladılar.
İstanbul Barosu Başkanı Av. Muammer Aydın konuklara hitaben yaptığı teşekkür konuşmasında, her yıl ertelenen ve bir yumak oluşturan yargı sorunlarının ağırlığının hiç bu yılki kadar hissedilmediğini, yargı reformunun mutlaka gerçekleştirilmesi gerektiğini, bu konuda tüm meslektaşların desteğiyle sonuna kadar bir hukuk mücadelesi yapacaklarını söyledi.
Adliye bodrumlarında hizmet vermeye çalışan icra dairelerinin yükünün olağanüstü bir biçimde arttığını vurgulayan Aydın, icra dairelerinin çalışamaz hale geldiğini ve adeta çöktüğünü bildirdi.
Gözaltı ve tutuklama yetkisinin gelişi güzel kullanılmasının cezaevlerini de içinden çıkılmaz hale getirdiğini hatırlatan Muammer Aydın, “cezaevlerinde artık yatacak yer kalmamıştır. Bir yatakta iki üç kişi yatar hale gelmiştir, 700 bin kişinin de arandığı ifade edilmektedir, bu durumda insan haklarından, adalete erişim ve hak aramadan söz etmek mümkün değildir” dedi.
İstanbul Barosu Başkanı Av. Muammer Aydın, Yeni Adli Yılın başlaması nedeniyle 4 Eylül 2009 Cuma günü de bir basın toplantısı yapmış ve Baro yönetiminin yargı sorunları, yargı reformu ve bazı ülke sorunlarına ilişkin görüşlerini açıklamıştı.
İki günlük gazetede yayınlanan, bir broşür haline getirilerek dağıtımı yapılan bu görüşler demetine İnternet Sitemizden ulaşabilirsiniz.


