İstanbul Barosu LogoİSTANBUL BAROSU
“Herhalde dünyada bir hak vardır ve hak kuvvetin üstündedir.”M. Kemal ATATÜRK

Vefat Eden Avukatın Bakmakla Yükümlü Olduğu Çocuklarına Yardım Yapılacak

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu,

Vefat Eden Avukatın Bakmakla Yükümlü Olduğu Çocuklarına Yardım Yapılacak

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu, 18-19 Ağustos 2014 tarihli toplantısında, Türkiye Barolar Birliği Sosyal Yardım ve Dayanışma Fonu Sosyal Yardım ve Dayanışma 2 Numaralı Yönergesinin cenaze yardımını düzenleyen 8 inci maddesini “Ölüme Bağlı

Yardımlar” kenar başlığı ile vefat eden avukatın bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının bakıma muhtaç olması durumunda yardım kapsamına alınmalarını sağlayacak şekilde yeniden düzenlemiş ve gerekli değişikliklerin yapılmasına oybirliği ile karar verilmiştir.

Bu değişikliğe göre; baro levhasına kayıtlı olup, barosuna karşı yükümlülüklerini yerine getirmekte iken vefat eden avukatın bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının bakıma muhtaç olması durumunda; aile içi tüm gelirlerinin net asgari ücretin 1,5 katının altında olması şartıyla Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu’nun her yılsonu yeniden belirleyeceği miktardaki aylık ödeme baro aracılığıyla velisine yapılabilecektir.

Bu yardımın yapılabilmesi için;

·         Hak sahibinin, Vukuatlı nüfus kayıt örneği,

·         Mirasçılık Belgesi,

·         Veli / Vasilik Kararı,

·         Aile içi gelirleri gösterir onaylı belgeler,

·         Hak sahibi vasisi tarafından doldurulacak “SYDF Gelir Bildirim Formu”nun ve beyan edilen gelir dışında bir gelirinin olmadığına, gelir durumunun değişmesi halinde Fon yönetimine bildireceğine dair taahhütname,

·         Vefat eden avukat, çalışmayan avukat ve çalışamayan avukatın bağlı bulunduğu Baro’nun Yönetim Kurulu üyelerinden en az 3 üyenin mahallinde görsele ve belgelere dayanarak hazırlayacağı ‘Yaşam Standardı Bilgi Tutanağı’ Baro Yönetim Kurulu tarafından karar haline getirilerek, TBB SYDF Müdürlüğüne ulaştırılması gerekmektedir.

Kategori:Haberler
Vefat Eden Avukatın Bakmakla Yükümlü Olduğu Çocuklarına Yardım Yapılacak | İstanbul Barosu