İstanbul Barosu LogoİSTANBUL BAROSU
“Herhalde dünyada bir hak vardır ve hak kuvvetin üstündedir.”M. Kemal ATATÜRK

Ulusal Ve Uluslararası Hukuk Işığında Tarihi Kültür Ve Tabiat Varlıklarının Korunması Kitabı

Ulusal Ve Uluslararası Hukuk Işığında Tarihi Kültür Ve Tabiat Varlıklarının Korunması Kitabı

İstanbul Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonunca düzenlenen 07/12/2013 tarihli “Ulusal ve Uluslararası Hukuk Işığında Tarihi Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması” konulu panel notları kitaplaştı.

Kitapta İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Özlem Aksungar, İstanbul’un tarihi kültür ve tabiat varlıklarının korunmasında gereken özenin gösterilmediğini, ‘Dev Projeler’ adı altında doğanın tahrip edildiğini, hayvanların göç yollarının değiştiğini, ağaç katliamının sürdüğünü söylüyor.

Panel oturumlarını yöneten İstanbul Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Alev Seher Tuna, ulusal ve uluslar arası hukuk ışığında tarihi kültür ve tabiat varlıklarının korunması konusunun ele alındığını konuşmacıların konuya ışık tutacağını bildiriyor.

Kitapta Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sırma Turgut, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Umut Almaç, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Yıldız, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Gemalmaz, COMOS Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi Türkiye Milli Komitesi Başkanı Prof. Dr. Can Binan, Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı İdare Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Çolak’ın sunum ve tebliğleri yer alıyor.  

Kitap içeriğine internet sitemizden ulaşabilirsiniz.  

Kategori:Haberler
Ulusal Ve Uluslararası Hukuk Işığında Tarihi Kültür Ve Tabiat Varlıklarının Korunması Kitabı | İstanbul Barosu