İstanbul Barosu LogoİSTANBUL BAROSU
“Herhalde dünyada bir hak vardır ve hak kuvvetin üstündedir.”M. Kemal ATATÜRK

Uıa 49.Genel Kurulu Fas’In Fez Kentinde Yapıldı

Uluslararası Avukatlar Birliği (UIA) 49.Genel Kurul Toplantısı 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Fas’ın Fez kentinde yapıldı.

Uıa 49.Genel Kurulu Fas’In Fez Kentinde Yapıldı

Uluslararası Avukatlar Birliği (UIA) 49.Genel Kurul Toplantısı 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Fas’ın Fez kentinde yapıldı. Toplantıya İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri Av.Dr.Şükrü Alpaslan ve Av.Ömür Dedeoğlu katıldılar. Kongrenin ana konuları; Dünya Avukatları için tek bir deontoloji? ve Sayısal dünya; Hukuk sistemi için yeni bir çalışma alanı olarak belirlenmişti. Hukukun tüm alanlarını kapsayacak komisyon çalışmaları üç gün boyunca devam etti. Katılımcılar yapılan sunumları değerlendirdi; yapılan tartışmalar meslek sorunlarının, ulusal ve uluslararası hukuk alanındaki sorunların çözümü yolunda yeni bir boyut ve zenginlik kazandırdı.

Genel Kurul Çalışmalarına Katılan Av.Dr.Şükrü Alpaslan ve Av.Ömür Dedeoğlu UİA   Başkanı Delos Luton ve gelecek Dönem Başkanı Paulo Lens E Silva ile ikili görüşmeler yaptılar. Genel Kurul’da söz alan Av. Dr. Şükrü Alpaslan en kısa zamanda İstanbul’da bir Genel Kurul yapılması isteğimizi tüm katılımcılara İstanbul barosuna mensup 20 bin avukat adına iletti. Bu çağrı UİA yönetimi ve genel kurula katılan avukatlar tarafından coşkuyla karşılandı.

2006 UİA Genel Kurulu Brezilya’nın Salvador Bahia kentinde yapılacak.

Galeri

Kategori:Haberler