Tutukevindeki Çocukların Yaptıkları Resimler Sergilendi
İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Plastik Sanatçılar Derneğinin işbirliğiyle Maltepe Tutukevindeki çocukların yaptıkları resim çalışmaları Dünya Çocuk Hakları Günü olan 20 Kasım 2019 Çarşamba günü İstanbul Barosu Merkez Bina altıncı katta sergilendi.
Serginin açılışında konuşan İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu, Çocuk Hakları Merkezinin tutukevindeki çocukların yaptıkları eserleri çok önemsediklerini, her yıl çocukların yaptıkları resimlerin sergilendiğini, çocukların düşünce, beklenti ve sonsuz hayallerini tuvale yansıttıklarını söyledi.
İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Aşkın Topuzoğlu da Merkezin Plastik Sanatçılar Derneği ile birlikte yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Özgürlüğünden yoksun bırakılmış çocukların duygularının ve hayallerinin bu resimlerde görülebildiğini belirten Topuzoğlu, tuvallere yansıyanlara bakıldığında yetişkinlerin de kendilerine düşen görev ve sorumluluklar hakkında çıkarımlar yapmaları gerektiğini bildirdi.
Konuşmalardan sonra 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları konulu basın açıklaması sunuldu.


