İstanbul Barosu Sigorta Hukuku Komisyonunca düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Yönetim Kurulu Müşaviri Zihni Metezade, Türkiye’de trafiğe çıkan araçların %20’sinin trafik sigortasının bulunmadığını bildirdi. Metezade, bu oranın Belçikada %1, Yunanistanda ise %5 dolayında bulunduğunu söyledi.
Metezade, trafik polisinin trafik sigortası bulunmayan araçları trafikten men etmesi gerekirken para cezası yazdığını, ancak para cezasının caydırıcılığının bulunmadığını, bu tür araçların yaptıkları kazalar yüzünden büyük mağduriyetlerin oluştuğunu anlattı.
Kasko sözleşmelerinde her şirketin kendine göre koşulları bulunduğunu, bu sözleşmelerde bir uyum sağlanamadığını belirten Zihni Metezade, kasko ve trafik sözleşmesi yapan sigorta şirketlerinin biri dışında hepsinin zararda olduğunu, bunda yedek parça fiyatlarının çok yüksek olmasının etkili olduğunu kaydetti. Metezade, şirketlerin sigorta primlerine de zam yapamadıklarını, çünkü acımasız bir rekabet ortamında çalıştıklarını hatırlattı.