Türkiye Böyle Bir Halk Hareketini Hiç Yaşamadı
İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 6 Haziran

İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 6 Haziran 2013 Perşembe günü saat 18.00’da Ulusal Kanal’da yayınlanan Özel Yayın’da Taksim Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi.
Türkiye’nin daha önce böyle bir halk hareketini hiç yaşamadığına vurgu yapan Özbek, bu halk hareketinin siyasal iktidar tarafından iyi okunması ve gereğinin yapılması gerektiğini söyledi.
Bu hareketin toplumsal, siyasal ve kitle psikoloji açısından analiz edilmesi ve bu konuda bilimsel veriler elde edilmesinin önemine değinen Özbek, “Böylece hem ülkenin bir tomografisi çekilmiş olacaktır, hem de siyasi iktidarın pozisyonu tarihe not düşülecektir” dedi.
Vücut, kendisine monte edilmek istenen yeni organı doku uyuşmazlığı nedeniyle nasıl reddediyorsa, toplumların da dokuları reddetme olanağı bulunduğuna işaret eden Hüseyin Özbek, toplumlar da kendilerine dayatılan bir yaşam tarzını, dikte edilen baskı ve yönlendirmeyi reddedebileceklerini bildirdi. Özbek şöyle dedi: “Bugün Türk halkı da, kendisine dayatılan diktatoryal bir tarzı, milleti itaata şartlandıran, onu bağımsız, özgün birey olarak, yurttaş olarak kabul etmeyen, teba olarak gören bir anlayışı reddediyor”.
Video için tıklayınız.


