Sem Yeni Eğitim Dönemine Başladı
İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi Yeni Eğitim Dönemi,

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi Yeni Eğitim Dönemi, 7 Eylül 2015 Pazartesi günü saat 15.30’da Baro’nun Bakırköy Hizmet Binasında Av. Dr. Mehmet Şükrü Alpaslan Konferans Salonunda düzenlenen ilk dersle başladı.
SEY Yürütme Kurulu Başkanı Av. Muazzez Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, staj eğitim dönemine ilişkin mevzuat hakkında bilgi verdi. Yılmaz, avukatların özellikle staj döneminde Avukatlık Kanunun iyi bilmeleri gerektiğini söyledi. Yılmaz, eğitim boyunca stajyerlere meslek ustaları tarafından meslek ilke ve kuralları ile uygulamada avukatlık konusunda eğitim verileceğini bildirdi.
İlk dersin konuk konuşmacısı İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Durakoğlu, avukatı bir maraton koşucusu olarak niteledi ve avukatların tek başına uzun mesafeyi koşacak nefesi içlerinde barındırmaları gerektiğini söyledi. Avukatlığın görerek, izleyerek, düşünerek, yaşayarak yapılması gerektiğini vurgulayan Durakoğlu, bunun için kitapların ve çizgilerin yetmeyeceğini, çünkü avukatlığın bir başka dünya olduğunu kaydetti.
Avukatlık mesleğine başlaması, babası ve Erika marka daktilosu ile ilişkilerini destansı bir deyişle anlatan Durakoğlu, meslek yaşamı boyunca kazandığı deneyimleri yine aynı üslupla özetledi. Durakoğlu, son on yılda Türkiye’de en çok konuşulan konunun hukuk, adalet ve adil yargılanma olduğunu belirtti ve baro yönetimi olarak sanık olma pahasına bu alanda verilen mücadeleleri anlattı.
Durakoğlu konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Hukuk tarihini avukatlar yazar ve ben bir avukat olarak o hukuk tarihinin yazılmasında etkin bir aktör olabilirim. Yoksa borçlanırım. Adalet ve hukuk adına, savunma ve hak adına mücadele edenler, yaşamı kararanlar ve bu uğurda ölenler var… Borçlanırım diye korkuyorum onlara. Borçlanmadan yaşamak gerek diye düşünüyorum.’Bir ağaç gibi tek ve hür’ olunsa da, borçlanmadan yaşamak!..”


