Seçkin Bilim Adamı İyi İnsan Milli Aydın Prof.Dr.Ferit Hakan Baykal
Öğretmenler, akademisyenler

Öğretmenler, akademisyenler öğrencilerin hocası, öğrenciler hocalarının müfettişidir. Hocaları en iyi öğrencileri değerlendirir. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devletler Genel Hukuku Ana bilim Dalı Başkanlığı, Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyeliği, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı dönemlerinde onun öğrencisi olanlardan –müfettişlerinden- dinlemelisiniz.
Prof.Dr.Ferit Hakan Baykal hakkında bir öğrencisinden bile olumsuz şeyler duyamazsınız.Size öğrenci dostu olmasından, her daim idareye karşı öğrencinin yanında yer almasından, fakülteden atılma ya da dönem kaybetmekten Hocanın sayesinde kurtulduklarından bahsedeceklerdir.
İstanbul Barosu Başkan adaylığı, İstanbul Barosu TBB delegeliği, İstanbul Barosu’nun önemli etkinliklerine katkılarında seçkin hukukçuluk, milli duyarlılık, aydın sorumluluğu bileşiminin bir kişide nasıl somutlaştığını görürsünüz.
Neo liberall rüzgarların hızlı estiği, fonlu etkinliklerin tavan yaptığı, ulus devlet karşıtlığının yükselen değer olduğu bir dönemde namuslu ve milli kalabilmenin seçkin örneği olarak hep yaşayacaksın. Anıların ve yaşam pratiğin bizlere yol göstermeye devam edecek .
Güle güle Ferit Hoca.Güle güle…


