İstanbul Barosu LogoİSTANBUL BAROSU
“Herhalde dünyada bir hak vardır ve hak kuvvetin üstündedir.”M. Kemal ATATÜRK

Paris’Te Yapılan Çocuk Adalet Sistemi Toplantısında İstanbul Barosu Temsil Edildi

Fransa Adalet Bakanlığınca, 1945 Kararnamesinin 60. yılı dolayısıyla Paris’te düzenlenen Çocuk Adalet Sistemi konulu toplantıda İstanbul Barosunu Av. Betül Onursal temsil etti.

Paris’Te Yapılan Çocuk Adalet Sistemi 
Toplantısında İstanbul Barosu Temsil Edildi

Fransa Adalet Bakanlığınca, 1945 Kararnamesinin 60. yılı dolayısıyla Paris’te düzenlenen Çocuk Adalet Sistemi konulu toplantıda İstanbul Barosunu Av. Betül Onursal temsil etti.

12-13 Eylül 2005 tarihlerinde yapılan toplantıda, çocukları ceza sisteminden çıkartarak denetimli eğitim sistemi kapsamına alan 1945 kararnamesinin 60 yıllık uygulaması değerlendirildi.

Söz konusu toplantıya İstanbul Barosu adına katılan Av. Betül Onursal, Baro Bülteni için şu bilgiyi verdi:

“Toplantıda çocuk suçluluğunun bugünkü durumu, hukuk sistemlerinin buna yanıtı, sorunlar, çözüm önerileri ve Fransa sisteminin bu alandaki konumu ortaya konuldu. Ben de uluslar arası deneyimlerin paylaşıldığı bölümde, Türkiye’deki sistemi, İstanbul Barosunun UNİCEF – Adalet Bakanlığı – Barolar Birliği projesi ile kendini güçlü bir faktör olarak ortaya koyan avukatların rolünü kısaca anlattım. Fransa ile bakanlık düzeyinde bir ilişki kurulmasının bu aşamada bizim için yararlı olacağı görüşümü dile getirdim.

Ayrıca, bu konuda edindiğimiz ve edineceğimiz belgelerin (özellikle olması gereken kurum örnekleri açısından) çevirilerinin yapılarak Baromuz tarafından ilgililerin bilgisine sunulmasının bu alandaki çalışmalara katkı sağlayacağı görüşündeyim.”
Kategori:Haberler