İstanbul Barosu LogoİSTANBUL BAROSU
“Herhalde dünyada bir hak vardır ve hak kuvvetin üstündedir.”M. Kemal ATATÜRK

Marsilya Barosu Başkanı’Nın İstanbul Barosu’Na Destek Ziyareti

Marsilya Barosu Başkanı Erick Campana ve Marsilya Barosu Eski

Marsilya Barosu Başkanı’Nın İstanbul Barosu’Na Destek Ziyareti

Marsilya Barosu Başkanı Erick Campana ve Marsilya Barosu Eski Başkanı Dominique Mattei, 28 Mart 2013 Perşembe günü saat 17.30’da İstanbul Barosu’nu ziyaret ederek İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç Dr. Ümit Kocasakal ile görüştüler.

Avukatların yargılandığı KCK davasının 28 Mart duruşmasını izlemek üzere İstanbul’a gelen Campana ve Mattei, görüşmede Başkan Kocasakal’dan İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri hakkında açılan davaya ilişkin bilgi aldılar. Kocasakal, 2010 referandumu sonrası HSYK’nın yapısında gidilen değişiklik ile yargının ve mahkemelerin bağımsızlığının tamamen ortadan kaldırıldığını ifade ederek, özel yetkili mahkemelerde savunma hakkının ihlal edildiğini, avukatlara söz hakkı verilmediğini ve avukatların cübbe bırakmak zorunda kaldıklarını belirtti. Kocasakal, aynı mahkemelerde avukatlara söz hakkı verilmezken, gizli tanıkların ise saatlerce dinlendiğini belirterek, “Türkiye’de bir gizli tanık terörü yaşanmaktadır” dedi. Savunma hakkı ihlalleri karşısında, Balyoz davasının görüldüğü 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nden, adil bir yargılama yapılması, savunma hakkının kısıtlanmaması, meslek onuruna saygı gösterilmesi yönündeki talepleri nedeni ile haklarında dava açıldığını belirten Kocasakal, savunma hakkını sonuna kadar savunacaklarını kaydederek, 17 Mayıs’ta yargılanacak olanın Baro yöneticileri değil, yargının bizzat kendisi olacağını sözlerine ekledi.

Campana ve Mattei, Kocasakal’ı savunma hakkının savunulması mücadelesindeki kararlılığından ötürü  tebrik ettiler ve Marsilya Barosu’nun bu mücadelede İstanbul Barosu’nun yanında olacağını belirterek destek mesajı verdiler.

Kocasakal, Campana ve Mattei’ye ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek, kendilerine İstanbul Barosu Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında açılan davaya giden süreç ile ilgili belgeleri ve 17 Mart’ta gerçekleşen İstanbul Barosu Olağanüstü Genel Kurulu’nun sonuç bildirgesini içeren bir dosyayı takdim etti.

Galeri

Kategori:Haberler
Marsilya Barosu Başkanı’Nın İstanbul Barosu’Na Destek Ziyareti | İstanbul Barosu