İstanbul Barosu LogoİSTANBUL BAROSU
“Herhalde dünyada bir hak vardır ve hak kuvvetin üstündedir.”M. Kemal ATATÜRK

Kamu Avukatlarının Ek Gösterge Sorunu Çözülmelidir

Kamu Avukatlarının Ek Gösterge Sorunu Çözülmelidir

Kamu Avukatlarının Ek Gösterge Sorunu Çözülmelidir

Kamuda görev yapan Hemşire, Polis ve Din Görevlisi kadrolarına 3600 ek gösterge verileceği haberinin memnuniyetle karşılandığı ancak, kamu avukatlarının bu olanaktan yoksunu bırakılmasının üzücü olduğu belirtildi.

Kamu Avukatları Kurulunca yapılan açıklamada, “Kamu avukatları devleti savunduğuna göre ve bütün kamu çalışanlarının haklarını da devlet tespit ettiğine göre, kamu avukatlarının her yönden çok iyi çalışma şartlarına sahip olmaları gerektiği kabul edilecektir. Bu diğer kamu görevlileri içinde geçerli bir kabuldür” denildi.

Yargının üçayağından birini oluşturan ve kamuda çalışan avukatların 3000 olan ek göstergelerinde yıllardır hiçbir artışın görülmediğinin altı çizilen açıklamada şöyle denildi: “Bırakın 7600 ek göstergeli hâkim ve savcıları, bir kamu avukatının ek göstergesi, mimar, mühendis, müfettiş, doktor, diş hekimi, eczacı, veteriner ve biyolog gibi meslek mensuplarından bile daha düşüktür. Zira bu sayılanlardan en düşük ek göstergeye sahip olanların ek gösterge rakamı bile 3600'dür”.

Kamu avukatlarının hak ve statüleri tespit edilirken, aynı ortamda aynı faaliyeti beraberce icra eden hâkim ve savcıların durumunun kıyas alınması gerektiği belirtilen açıklamada şu görüşlerin altı çizildi:

Kamu avukatları, hâkim ve savcılara nazaran çok daha ağır yük ve sorumluluklar taşımalarına rağmen, onların sahip oldukları hiç bir hakka ve teminata sahip değillerdir. Oysa kamu avukatları, savcılar gibi kamu gücünü temsil etmekte ve kamu adına, her türlü davada devletin yararını korumakta olsalar da hâkim ve savcıların durumu kıyas alınması talepleri karşılık bulamazken Hemşire, Polis, Din Görevlileri meslek gruplarına bu mali iyileştirmenin yapılarak kamu avukatlarının bu meslek gruplarının bile gerisinde bırakılması her yönüyle hakkaniyete aykırıdır, adil değildir. Onur kırıcıdır.”

 

 

 

 

Kategori:Haberler
Kamu Avukatlarının Ek Gösterge Sorunu Çözülmelidir | İstanbul Barosu