İstanbul Barosu Başkanı Uluslararası Ceza Mahkemesine Ek Kanıt Ve Belgeler Sundu.
Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısıyla görüşmek, Lahey’de düzenlenen 2004 yılı Adli yıl kapanış törenlerine katılmak ve Lüksemburg’da düzenlenen 18. Avrupa Avukatlar Birliği kongresine katılmak üzere 16-19 Haziran tarihleri arasında Hollanda ve Lüksembug’da bulunan İstanbul Barosu Başkanı Av. Kazım Kolcuoğlu yurda döndü.

Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısıyla görüşmek, Lahey’de düzenlenen 2004 yılı Adli yıl kapanış törenlerine ve Lüksemburg’da düzenlenen 18. Avrupa Avukatlar Birliği kongresine katılmak üzere 16-19 Haziran tarihleri arasında Hollanda ve Lüksemburg’da bulunan İstanbul Barosu Başkanı Av. Kazım Kolcuoğlu yurda döndü.
Kazım Kolcuoğlu’na bu temasları sırasında İstanbul Barosu Avrupa Hukuku Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Selçuk Demirbulak da eşlik etti.
Lahey Barosunun davetlisi olarak Hollanda’ya giden Kolcuoğlu, 2004 Lahey Adli Yılı Kapanış toplantısına katıldı ve burada 20’ye yakın baro başkanıyla görüştü.
Lahey’de Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısıyla da görüşen Kazım Kolcuoğlu, Mahkemeye 2003 yılının Ağustos ayında sunulan suç duyurusu dosyasına konulmak üzere, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’nin meşruiyete ve uluslararası hukuka aykırı olarak işgal ettikleri Irak’ta öldürülen 10 bini aşkın sivil ile 1949 Cenevre sözleşmesine aykırı olarak işlenen soykırım ve insanlığa karşı suçların belge ve kanıtlarını bir klasör halinde savcıya sundu.
Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı Klaus Rackwitz’in İstanbul Barosu Başkanına verdiği bilgiye göre, İstanbul Barosunun İngiltere hakkındaki suç duyurusundan sonra Atina Barosu da aynı mealde suç duyurusunda bulundu. Ayrıca aynı konuda, dünyanın değişik ülkelerinden içlerinden 200’e yakını hukukçu olmak üzere 850’ye yakın kişi bireysel suç duyurusunda bulunmak üzere Uluslararası Ceza Mahkemesine başvurdu.
Savcı Klaus Rackwitz, bütün bu suç duyurularının İstanbul Barosu’nun suç duyurusu baz alınarak değerlendirildiğini ve çalışmalar hakkında taraflara düzenli olarak bilgi verileceğini bildirdi ve İstanbul Barosu Başkanına suç duyurusu ile belge ve kanıtlar klasörünün Savcılık Bürosunun “Bildirimler Defteri”ne gereği gibi kaydedildiğine ilişkin bir yazı verdi.
Daha sonra Lüksemburg’a geçen İstanbul Barosu Başkanı Av. Kazım Kolcuoğlu, 17-19 Haziran tarihleri arasında bu ülkede düzenlenen UAE (Avrupa Avukatlar Birliği) kongresine katıldı.
Pek çok Baro Başkanın katıldığı Kongrede konuşan Avrupa Parlamentosu Başkanı, Avrupa’nın geleceği hakkında bilgi verdi. İstanbul Barosu Başkanı da kongrede Avrupa’nın geleceğinde Türkiye’nin yeri konusunda toplantıya katılan hukukçular nezdinde görüşmelerde bulundu.
Lüksemburg kontunun kongreye katılan konuklar onuruna verdiği akşam yemeğinde İstanbul Barosu Başkanına yakın ilgi gösteren Kont’a Başkan Kazım Kolcuoğlu, Türkiye’deki insan hakları konusundaki gelişmeler hakkında bilgi verdi ve Kont’tan Avrupa Birliğinin Türkiye’ye müzakere tarihi vermesi konusunda kendisinden destek istedi.


