İstanbul Barosu LogoİSTANBUL BAROSU
“Herhalde dünyada bir hak vardır ve hak kuvvetin üstündedir.”M. Kemal ATATÜRK

Hrant Dink’E Yapılan Silahlı Saldırı Üzerine İstanbul Barosunun Açıklaması

Gazeteci Hrant Dink’in haince katledilmesi bir hukuk kurumu olan Baromuzu ve Baromuz Mensuplarını ciddi ölçüde üzmüştür. Her türlü görüşün özgürce ifade edilebilmesine tahammül gösteremeyenlerin açık bir provokasyonu olan bu eylemi nefretle kınıyoruz.

Hrant Dink’E Yapılan Silahlı Saldırı Üzerine
İstanbul Barosunun Açıklaması

Gazeteci Hrant Dink’in haince katledilmesi bir hukuk kurumu olan Baromuzu ve Baromuz Mensuplarını ciddi ölçüde üzmüştür. Her türlü görüşün özgürce ifade edilebilmesine tahammül gösteremeyenlerin açık bir provokasyonu olan bu eylemi nefretle kınıyoruz.

Her kökenden, her ırktan ve her dinden yurttaşımızın yazgı birliği ettiği uzun bir maraton sonrası kavuştuğumuz Cumhuriyet ve demokrasimizi ulusal ve evrensel kabule ulaşmış değerleriyle yaşatmak zorundayız.

Bu nedenlerle Hrant Dink’in düşüncelerinden dolayı bugün yaşamıyor olması, yıllarca silinmeyecek bir eksikliğimizdir. Onun düşünce özgürlüğünü savunamıyor olmanın ezikliğini de kolayca atamayacağımız bilinmelidir.

Bugün her günden daha fazla farklılıklarımızı savunmak zorundayız. Bu bizim varsıllığımızdır. Bu varsıllığımızı din ve ırk temelindeki ayrışmalarla ortadan kaldırmaya çalışanlar, dün olduğu gibi bugün de tetikçi kullanmaya devam etmektedirler.

Öyle umuyoruz ki, dünden farklı olarak bugün yakalanan tetikçi ile yetinilmeyecek ve arkasındaki güçler de ortaya çıkarılacaktır. Buna ilişkin ihtiyacımızın her zamankinden daha fazla olduğunun bilincine varmalıyız.

Bir kez daha tüm yurttaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyor, bu hunharca saldırıyla birlikte her türlü şiddeti ve hoşgörüsüzlüğü nefretle kınıyoruz...

Kategori:Haberler