İstanbul Barosu LogoİSTANBUL BAROSU
“Herhalde dünyada bir hak vardır ve hak kuvvetin üstündedir.”M. Kemal ATATÜRK

Elektronik Ticaret

İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Merkezince düzenlenen ‘Elektronik Ticaret’ konulu panellerin ilki 30 Mart 2012

Elektronik Ticaret

İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Merkezince düzenlenen ‘Elektronik Ticaret’ konulu panellerin ilki 30 Mart 2012 Cuma günü saat 13.30’da Orhan Adli Apaydın Konferans Salonunda yapıldı.

Panelin açılışında konuşan İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Merkezi Başkanı Av. Taner Sevim, klasik ticaretin yavaş yavaş önemini yitirmeye başladığını, elektronik ticaretin ise giderek yaygınlaştığını söyledi. İnternetin hukuku değiştirmeye başladığını belirten Sevim, internet yasasında yapılacak değişikliklerin önümüzdeki günlerde Mecliste görüşüleceğini bildirdi.

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç da, baronun elektronik ortamda meydana gelen gelişmeleri sürekli olarak izlediğini ve bu alanda meslektaşlara katkıda bulunmaya çalıştığını belirtti.

Üç oturum halinde gerçekleştirilen panelin ilk oturumunda İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Merkezi Üyesi Av. Ahu Güneyli markaların adwords olarak kullanımını anlattı.

Oturumun ikinci konuşmacısı Av. Dilek Şahinci, aldatıcı reklam ve reklam verenlerin sorumluluğu üzerinde durdu. Şahinci, internet ortamında reklam yayınının standartları oluşmadığı için zorluklarla karşılaşıldığını bildirdi.

İkinci oturumda konuşan Av. Gökhan Uğur Bağcı, e-ticarette tüketici haklarını anlattı. Bağcı, mevzuatta tüketicinin pek çok hakkı bulunduğunu, ancak tüketicilerin bunların ne kadarından yararlandıklarının bilinmediğini söyledi.

Oturumun ikinci konuşmacısı Av. Pelin Gürlek, e-ticaret için vergi hukuku konusunu ele aldı. Gürlek, e-ticaretin sanal şirketler ortaya çıkardığını, bu nedenle vergilendirmede sorunlar yaşandığını bildirdi.

Üçüncü oturumda ise İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Merkezi Üyeleri Av. Gökhan Ahi ve Av. Sertel Şıracı, e-ticarette oyun ve e-ticaret suçları gibi konular hakkında bilgilendirme yaptılar. Daha sonra soru-cevap bölümü yapıldı.

Galeri

Kategori:Haberler
Elektronik Ticaret | İstanbul Barosu