İstanbul Barosu LogoİSTANBUL BAROSU
“Herhalde dünyada bir hak vardır ve hak kuvvetin üstündedir.”M. Kemal ATATÜRK

Dünya Şampiyonu Futbol Takımımız Ödüllendirildi

Geçen Mayıs ayında Budapeşte'de düzenlenen

Dünya Şampiyonu Futbol Takımımız Ödüllendirildi

 


Geçen Mayıs ayında Budapeşte'de düzenlenen 17. Dünya Avukatlar Arası Futbol Şampiyonası'nda Dünya Şampiyonu olan İstanbul Barosu BOSPHORUS Futbol Takımı yönetici ve futbolcularına 18 Haziran 2014 Çarşamba günü BaroBahçe’de düzenlenen törenle plaket verildi.

Törende konuşan İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, futbol takımımızın Budapeşte’de bir hayali gerçekleştirdiğini belirterek uluslararası bir yarışmada birinci olup İstiklal Marşımızı çaldırmanın ne kadar gurur verici olduğunu söyledi.

Spor Hukuku Komisyonu çerçevesinde yıllar önce küçük bir çekirdek olarak başlayan ve bugün kurumsallaşma aşamasına gelen futbol takımlarımızın başarısı ile her zaman gurur duyduklarını belirten Kocasakal, Bosphorus takımının son başarısıyla bu kurumsallaşmanın yeni başarıların da müjdecisi olduğunu bildirdi. Kocasakal, dünya şampiyonluğu kupasının İstanbul Barosuna getirilmesinde eski, yeni herkesin emeği olduğunu kaydetti. Kocasakal, “Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor, kutluyor ve kendileriyle daima gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Başkanın konuşmasından sonra Teknik Direktör Süleyman Dede, duygu ve düşüncelerini ifade eden bir konuşma yaptı. Daha sonra takım yöneticileri ve futbolcular plaketle ödüllendirildi.

İstanbul Barosu Bophorus Futbol takımı, Mayıs ayında Budapeşte’de yapılan 2014 Dünya Avukatlar Arası Futbol Şampiyonasına katılmış,  4'lü gruptan grup lideri olarak çıkan takımımız, elemelerde oynadığı tüm maçlarını kazanmıştı. Takımımız finalde, 2012 Dünya Avukatlar Futbol Şampiyonası Şampiyonu Brezilya'nın OAB Minas Gerais Futbol Takımını 1-0 yenerek 2014 Dünya Avukatlar Futbol Şampiyonu oldu. Takımımız daha önce bu şampiyonada üç kez yarı final oynamıştı.

Şampiyonada oynadıkları 7 maçta, 6 galibiyet ve 1 beraberlik alan takımımız, rakip kalelere 15 gol atmış ve kalesinde de iki gol görmüştü.

Şampiyonaya, 25 farklı ülkeden 75 baro takımı katılmıştı.

Galeri

Kategori:Haberler
Dünya Şampiyonu Futbol Takımımız Ödüllendirildi | İstanbul Barosu