İstanbul Barosu LogoİSTANBUL BAROSU
“Herhalde dünyada bir hak vardır ve hak kuvvetin üstündedir.”M. Kemal ATATÜRK

Çocukluğumu Geri İstiyorum

Türkiye’nin 81 ilinden gelen kadın muhtarların katılımıyla gerçekleşen ‘Çocukluğumu Geri İstiyorum’ başlıklı panel

Çocukluğumu Geri İstiyorum

Türkiye’nin 81 ilinden gelen kadın muhtarların katılımıyla gerçekleşen ‘Çocukluğumu Geri İstiyorum’  başlıklı panel Bakırköy İspirtohane Kültür Merkezinde yapıldı.

Belgesel yapımcısı ve yönetmen Yelda Yanat’ın yönettiği panelde, çocuk yaşta evlendirilen, tecavüze uğrayan kızların durumu masaya yatırıldı ve bu tür sorunlara çözüm getirilmesi için yapılması gerekenler ele alındı. Panelde çocuk gelinler surunu ve bu çorunun çözüm yöntemleri tartışıldı. Ayrıca, temsili olarak bir kişinin 4-5 kadın ile evlenmesi canlandırıldı.

Panele, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Süreyya Turan, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Psikolog Doç. Dr. Gül Çörüş, İstanbul İl Sosyal Hizmetler Müdürü Hayriye Görgün, İstanbul Tabip Odası Adli Tıp Uzmanı Lale Tırtıl, Adana eski Milletvekili Prof. Dr. Gaye Erbatur konuşmacı olarak katıldı.

Paneli, Bakırköy Belediye Başkanı Opr. Dr. Bülent Kerimoğlu, Sanatçı-Yazar Ekrem Ataer, Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu da izledi.

Galeri

Kategori:Haberler
Çocukluğumu Geri İstiyorum | İstanbul Barosu