İstanbul Barosu LogoİSTANBUL BAROSU
“Herhalde dünyada bir hak vardır ve hak kuvvetin üstündedir.”M. Kemal ATATÜRK

Bursa Barosu ‘Tiyatro Advocato Grubu’ İstanbul’Da ‘Keşanlı Ali Destanı’Nı Sahneliyor

Bursa Barosu ‘Tiyatro Advocato Grubu’ İstanbul’Da ‘Keşanlı Ali Destanı’Nı Sahneliyor

Bursa Barosu ‘Tiyatro Advocato Grubu’,  İstanbul Barosu’nun davetlisi olarak Türk Tiyatrosunun bir klasiği haline gelen Haldun Taner‘in “Keşanlı Ali Destanı” adlı oyununu 27 Aralık 2011 Pazar günü saat 20.30’da Kocamustafapaşa Çevre Tiyatrosunda oynadı.

Sineklidağ’a muhtar seçilen Keşanlı Ali’nin iktidar öyküsünü sahneye taşıyan oyunda,  ünlü karakterler Ali’yi İsmail Metin, Zilha’yı Nurhayat Altaca, ve Şerife Abla’yı da Nur Hilal Sarıkartal canlandırdı.

Oyunun İstanbul’da Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosunda ilk sahnelenişinde başrolleri oynayan Gülriz Sururi (Zilha) ve Engin Cezzar (Keşanlı Ali) onur konukları olarak oyuncular ve izleyiciler tarafından büyük sevgi gösterisi ile karşılandılar.

Yer yer günümüze uyarlanan taşlamaların da yer aldığı oyun profesyonelleri aratmayan bir tempo ve güzellikle izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Oyunun sonunda kısa bir konuşma yapan İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, sanatçıları kutladı ve zevkli ve başarılı bir oyun sergiledikleri için kendilerine teşekkür etti. Özbek, oyunda Keşanlı Ali’yi canlandıran Av İsmail Metin’e bir plaket verdi.

Kültür ve Sanat Konmisyonu Başkanı Av. Mutlu Yuluğ, Zilha ve Nevvareyi canlandıran

Av. Nurhayat Altaca’ya, Komisyon eski başkanlarından Av. Ömer Yasa da, oyunu sahneye koyan ve izmarit Nuri’yi oynayan Av. İzzet Boğa’ya birer buket çiçek sundu.

7 sezondur çalışmalarını sürdüren Bursa Barosu avukatlarından oluşan Tiyatro Advocato Grubu önceki yıllarda da izleyicisinin karşısına “Mephisto”, “Largo Desolato”, “Albay Kuş” ve “Kamuoyu” gibi birey-iktidar çatışmalarını konu alan oyunlarla çıkmış, Aziz Nesin’in “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” adlı müzikli hicvini sahnelemişti.

 

 

 



 

 

Galeri

Kategori:Haberler