İstanbul Barosu LogoİSTANBUL BAROSU
“Herhalde dünyada bir hak vardır ve hak kuvvetin üstündedir.”M. Kemal ATATÜRK

Bir Zafer İki Belge - Lozan Ve Montrö

İstanbul Barosu Yayın Kurulu yeni bir rekora imza atarak bir dönemde 20. Cep Kitabını yayımladı. Bir Zafer İki Belge adlı eserle baro Genel Yayın Sıra No’da 41. Cep Kitaplarından da 20. sayıya ulaşıldı.

Bir Zafer İki Belge - Lozan Ve Montrö

İstanbul Barosu Yayın Kurulu yeni bir rekora imza atarak bir dönemde 20. Cep Kitabını yayımladı. Bir Zafer İki Belge adlı eserle baro Genel Yayın Sıra No’da 41. Cep Kitaplarından da 20. sayıya ulaşıldı.

Yayın Kurulu Başkanı Av. Celal Ülgen giriş yazısında konuyla ilgili olarak; İstanbul Barosu’nca gerçekleştirilen iki ayrı seminerde her biri alanında uzman olan katılımcılar konuyu masaya yatırdılar. Lozan’ı küçümsemeye çalışanlar Sevri; Montrö’nün kazanımlarını yadsıyanlar da boğazlardaki egemenlik haklarımızı görmezden geliyor, dedi.

Ülgen, yazısının devamında “Bu kitabın anlamı bunlarla sınırlı değil. Size bu yıl içinde 20 cep kitabı çıkaracağımıza söz vermiştik. Bu sözümüzü böylesine anlamlı ve tarihi derinliği olan bir kitapçık ile yerine getirmenin gururunu ve kıvancını yaşıyoruz,” dedi.

İşgalden Zafere Sevr’den Lozan’a, ile Güncel Gelişmeler Işığında Montrö Sözleşmesi ve Türk Boğazları seminerlerinde yapılan konuşmaların metinlerinden oluşan Bir Zafer İki Belge (Lozan ve Montrö) kitabında Mümtaz Soysal’dan, Onur Öymen’e; Sevin Toluner’den Hüseyin Özbek’e dek değişik yazar ve akademisyenlerin görüşleri yer alıyor. Kitap, Av. Celal Ülgen ile Av. Coşkun Ongun tarafından yayına hazırlandı.

Kategori:Haberler