İstanbul Barosu LogoİSTANBUL BAROSU
“Herhalde dünyada bir hak vardır ve hak kuvvetin üstündedir.”M. Kemal ATATÜRK

Berlin Barosu İstanbul Barosu’Nu Ziyaret Etti

Berlin Barosu (Rechsanwaltskammer Berlin) Başkan Yardımcısı

Berlin Barosu İstanbul Barosu’Nu Ziyaret Etti

Berlin Barosu (Rechsanwaltskammer Berlin) Başkan Yardımcısı Dr. Vera Hofmann ve Berlin Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri Nezih Ülkekul (Rechtsanwalt) ve Bilinç Isparta (Rechtsanwalt), 22 Ekim 2015 Perşembe günü saat 15.00’te İstanbul Barosu’nu ziyaret ederek İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Durakoğlu ve İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç ile görüştüler. Görüşmede, İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Başkanı Av. A. Metin Uracin de hazır bulundu.

İstanbul Barosu ile Berlin Barosu arasında, stajyer avukat değişimi ve ortak seminerler düzenlenmesini de kapsayan bir işbirliği protokolü yapılması önerisi ile İstanbul Barosu’nu ziyaret eden Hofmann, görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Durakoğlu’na teşekkürlerini sundu. Berlin Barosu’na ilişkin genel bilgiler aktaran Hofmann, Berlin Barosu’nun 14.000 üyesi ile nicelik bakımından Almanya’nın 3. büyük barosu olduğunu ifade etti. Savunma hakkı ihlallerine karşı verdiği mücadelede her zaman İstanbul Barosu’nun yanında olduklarının altını çizen Hofmann, avukatların ve özellikle de İstanbul Barosu ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yargılandığı davaları yakından takip ettiklerini ve gerek Almanya’da gerçekleştirdikleri protestolar ile gerekse bu davaların duruşmalarına gözlemci göndermek sureti ile İstanbul Barosu’na destek verdiklerini kaydetti.

Berlin Barosu’nun ziyaretinden onur duyduklarını belirten Durakoğlu, İstanbul Barosu ile ilgili genel bilgiler aktardı. Üye sayısı 35.000’e ulaşan İstanbul Barosu’nun, niceliksel büyümesinin beraberinde getirdiği niteliksel sorunlara değinen Durakoğlu, Türkiye’de 120’yi aşkın hukuk fakültesinin bulunduğunu, mezuniyetin ardından 1 yıllık süren avukatlık stajı sonrası bir avukatlık sınavına tabi tutulmaksızın avukatlık stajını tamamlayanların baroya üye olduklarını belirtti.

2010 referandumu sonrası HSYK’nın yapısında gidilen değişiklik ile, Türkiye’de yargının yürütmenin egemenliğine girdiğini ve kuvvetler ayrılığı ilkesinin ihlal edildiğini bildiren Durakoğlu, AB’nin siyasi iktidarı destekleyen ilerleme raporlarının da bu sürece zemin hazırladığının altını çizdi.

Türkiye’de kimsenin hukuk güvenliğinin kalmadığını belirten Başkan Yardımcısı Durakoğlu, İstanbul Barosu Başkan ve Yönetim Kurulu’nun savunma görevlerini yaparken sanık olarak yargılandıklarını, Türkiye’nin herkesin sanık olmasını gerektiren baskıcı bir rejime doğru gittiğini vurguladı, İstanbul Barosu’nun hukukun üstünlüğü, hukuk devleti ve savunma hakkı için verdiği kararlı mücadeleye değindi.

Toplantıda, İstanbul Barosu ile Berlin Barosu arasında imzalanması planlanan İşbirliği Protokolü’nün stajyer avukat değişimi, ortak seminer ve konferanslar düzenlenmesi, mesleki bilgi alışverişi gibi kilit hususları kapsayacak şekilde düzenlenmesi gerekliliği görüşüldü. Protokolün detayları ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Galeri

Kategori:Haberler
Berlin Barosu İstanbul Barosu’Nu Ziyaret Etti | İstanbul Barosu