İstanbul Barosu LogoİSTANBUL BAROSU
“Herhalde dünyada bir hak vardır ve hak kuvvetin üstündedir.”M. Kemal ATATÜRK

Baro Başkanı Av.Muammer Aydın, İü Hukuk Fakültesi Mezuniyet Törenine Katıldı

İstanbul Barosu Başkanı Av. Muammer Aydın, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin mezuniyet törenine katıldı. Aydın, törende yaptığı konuşmada, Avukat sayısının fazla olduğunu belirterek nicelik sorununun nitelik sorununa dönüşmesinden endişe ettiklerini belirtti.

Baro Başkanı Av.Muammer Aydın, İü Hukuk Fakültesi Mezuniyet Törenine Katıldı

İstanbul Barosu Başkanı Av. Muammer Aydın, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin mezuniyet törenine katıldı. Aydın, törende yaptığı konuşmada, Avukat sayısının fazla olduğunu belirterek nicelik sorununun nitelik sorununa dönüşmesinden endişe ettiklerini belirtti. Ülkemizde Hukuk Fakültelerinin sayısının son yıllarda oldukça arttığını belirten Aydın, bu fakültelerden mezun olan öğrencilerin çoğunlukla avukat olmayı tercih ettiklerini belirtti.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirmiş olmanın gurur ve mutluluğunu meslek hayatı boyunca her zaman taşıdığını belirten Aydın, Atatürk’ün kurduğu ve amfilerinde ders dinlediği bir  Fakülte olan İstanbul Hukuk Fakültesi’ni bitiren öğrencilerin, Atatürk ilke ve Devrimleri ışığında çağdaş dünya görüşü ve temel hak ve özgürlükleri gözeten bir hukukçu anlayışıyla hareket edeceklerinden en ufak bir kuşku duymadığını da sözlerine ekledi.

Tören dereceye giren mezunlara diplomaların verilmesiyle son buldu. 

Galeri

Kategori:Haberler
Baro Başkanı Av.Muammer Aydın, İü Hukuk Fakültesi Mezuniyet Törenine Katıldı | İstanbul Barosu