Avukatlık Kimliği Ösym’Nin Tüm Sınavlarında Geçerli
Danıştay 8. Dairesinin iptal kararından sonra

Danıştay 8. Dairesinin iptal kararından sonra ÖSYM Yönetim Kurulu da Danıştay kararına uyarak avukat kimliklerinin ÖSYM’nin tüm sınavlarında geçerli olmasını kabul eden bir karar aldı.
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir imzalı yazı şöyle:
‘İstanbul Barosu Başkanlığına,
İlgi: Danıştay 8. Daire Başkanlığının 28/11/2014 tarihli ve 2013/2300 E., 2014/9299K. sayılı kararı
Danıştay 8. Daire Başkanlığının 28/11/2014 tarihli ve 2013/2300 E., 2014/9299K. sayılı iptal kararını yerine getirmeye yönelik olarak Merkezimiz Yönetim Kurulunun 26/02/2015 tarihli ve 2015/03.10 sayılı kararı ile Türkiye Barolar Birliğinden Avukat Kimlik Belgesine sahip avukatların TC kimlik numaraları ile Avukat Kimlik Belge numaraları ve tanımayı sağlayacak standart çipli kimlik belgesi formunun talep edilmesine ve bu bilgilerin adayın sınava giriş belgesine yazılması kaydı ile Türkiye Barolar Birliği Avukat Kimlik Belgesi ile sınava girebilmelerine karar verildiği hususunu bilgilerinize sunarım.
Prof. Dr. Ali DEMİR
Başkan
NOT: Söz konusu Danıştay kararının tam metni ile haberi internet sitemizde ve Baro Bülteninin Ocak-Şubat sayısında yer almaktadır.


