Avukatlar temel ceza yasalarında yapılacak değişiklik önerilerine dikkati çekmek amacıyla Ankara’da yürüyüş yaptılar.
Ankara Barosunca düzenlenen yürüyüşe Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve İstanbul Barosu Başkanıyla avukatlar katıldı.
“Savunma Adaletin Temelidir” pankartının taşındığı yürüyüş Ankara Adliyesi önünden başladı ve Kızılay’da sona erdi.
Kızılay meydanında basın açıklaması yapan Ankara Barosu Başkanı Av. Ahsen Coşar, Ceza Muhakemesi Yasası ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunda yapılacak değişiklik önerisinde, avukatlık mesleğine yönelik kabul edilmez bir yaklaşımın benimsendiğini söyledi.
Baroların temel ceza yasalarındaki savunma mesleğini sıkıntıya sokan hususları kapsayan bir raporun Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Başkanlığına gönderildiğini belirten Av. Ahsen Coşar, savunma avukatını “potansiyel suçlu” kabul eden, hakkında kesinleşmiş bir hüküm bulunmaksızın suçlayıp mesleğini yapmaktan alıkoyan bu yaklaşımın hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini söyledi.
Yürüyüş sonunda Adalet Komisyonu Başkanlığına gönderilen 7 sayfadan oluşan ve bazı baro başkanlarının imzasını taşıyan rapor basın mensuplarına dağıtıldı.