İstanbul Barosu LogoİSTANBUL BAROSU
“Herhalde dünyada bir hak vardır ve hak kuvvetin üstündedir.”M. Kemal ATATÜRK

Avrupa Topluluğu Adalet Divanının Üç Boyutlu Markalara İlişkin Kararları Konferansı Yapıldı

İstanbul Barosu, İktisadi Kalkınma Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesince düzenlenen toplantıda

Avrupa Topluluğu Adalet Divanının Üç Boyutlu Markalara İlişkin Kararları Konferansı Yapıldı
İstanbul Barosu, İktisadi Kalkınma Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesince düzenlenen toplantıda, Adalet Divanı Yargıçlarından Prof. Dr. Vilenas Vadapalas, “Avrupa Topluluğu Adalet Divanının Üç Boyutlu Markalara İlişkin Kararları” konulu bir konferans verdi.

31 Ekim 2007 Çarşamba günü saat 14.30’da Levent’teki TOBB Plaza Konferans salonunda yapılan toplantının açılış konuşmasını, İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Durakoğlu  ve İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu yaptı.

Av.Durakoğlu konuşmasında, fikri haklar boyutunda özellikle de üç boyutlu markalar konusunda ciddi bilgi açlığı bulunduğunu belirterek, özellikle de uygulamada bu açlığın giderilmesi bağlamında bu konferansın yararlı olacağını belirtti. İstanbul Barosunun, bu alana ilgi duyan meslektaşları için bu türden konferanslara destek verdiğini belirten Başkan Yardımcısı, Prof. Vadapalas’ın bu alandaki yetkinliğinin tartışılmaz olduğunu belirterek kendisine teşekkür etti.

İKV Başkanı ve Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Haluk Kabaalioğlu ise,  bu alanda Prof.Vadapalas’ın çalışmalarından yararlanmak gerektiğini belirterek, başka alanlarda da İKV ve Yeditepe Üniversitesinin devam eden çalışmaları konusunda bilgi verdi.

Oturum Başkanlığını Yargıtay Hukuk Genel Kurulu Onursal Başkanı İhsan Demirkıran’ın yaptığı toplantının konuşmacısı, Avrupa Toplulukları Adalet Divanı Üyesi Yargıç Prof. Dr. Vilenas Vadapalas, Divanda verilen kararları ve divanın yaklaşımını somut örneklerle anlattı. Daha sonra Prof.Vadapalas tarafından katılımcıların soruları yanıtlandı.
Kategori:Haberler