Av.Hasan Kılıç 3.Yargı Paketini Değerlendirdi
İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç, 2 Temmuz 2012 Pazartesi günü

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç, 2 Temmuz 2012 Pazartesi günü saat 11.15’de Kanal B Televizyonunda yayınlanan Stüdyo İstanbul programında 3. Yargı Paketiyle oluşturulan Özel Yetkili Mahkemeler konusunu değerlendirdi.
3. Yargı Paketiyle iktidarın kendini güvenceye alacak bir yapı oluşturduğunu belirten Kılıç, bu düzenlemeyle Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmadığını, bu mahkemelerin ellerindeki dosyalar sonuçlanıncaya kadar görevlerini sürdüreceklerini, paketle aynı mahkemelerin Terörle Mücadele Yasası kapsamına alınarak daha da yaygınlaştırıldığını söyledi.
Yurt içinde ve yurt dışında ÖYM’lerden yapılan şikâyetler üzerine bu mahkemelerin kapatılacağı algısının yaratıldığına dikkat çeken Hasan Kılıç, “Oysa düzenlemeye bakıldığında bunun böyle olmadığı görülüyor. Burada bir manevra dikkati çekiyor. ÖYM’ler hakkındaki şikâyetler; haksızlıklar, hukuksuzluklar ve usulsüzlüklerden kaynaklanıyordu. Eğer bu mahkemeler bu göreve devam edecekse şikâyetler de devam edecek demektir. O zaman bu düzenlemeye ne gerek vardı?” dedi.


