İstanbul Barosu LogoİSTANBUL BAROSU
Atatürk“Herhalde dünyada bir hak vardır ve hak kuvvetin üstündedir.”M. Kemal ATATÜRK

Av. Naim Eminoğlu’nun Tutuklanmasına Kitlesel İtiraz

Av. Naim Eminoğlu’nun Tutuklanmasına Kitlesel İtiraz

Baromuzun Adil Yargılanma Hakkı Araştırma ve İhlalleri İzleme Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Naim Eminoğlu’nun tutuklanmasına itiraz edildi.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasının ardından, tutuklama kararına itiraz dilekçesi, onlarca meslektaşımızın imzasıyla Sulh Ceza Hakimliğine sunuldu. İstanbul Barosu adına Yönetim kurulu üyeleri Av. Fırat Epözdemir ve Av. Ekim Bilen Selimoğlu tarafından yapılan açıklamada, dosyada tanık beyanı, iletişim tespiti, teknik/fiziki takip ya da herhangi bir suç unsurunun bulunmadığı vurgulandı.

Toplumsal davaları takip eden Av. Eminoğlu’nun, deprem davalarına ilişkin açıklamalarından kısa süre sonra tutuklanmasının tesadüf olmadığı belirtilirken, İstanbul Barosu'nun haksız tutuklamalara karşı dayanışma ve mücadelesini sürdüreceği vurgulandı.
Açıklama sırasında, Av. Naim Eminoğlu’nun mesajı da okundu.

Kategori:Haberler
Av. Naim Eminoğlu’nun Tutuklanmasına Kitlesel İtiraz | İstanbul Barosu