Amaç, Soruşturmayı Seçim Sonrasına Ertelemektir
İstanbul Barosu Genel sekreteri Av. Hüseyin Özbek
İstanbul Barosu Genel sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 17 Temmuz 2014 Perşembe günü saat 13.30’da Kanal B Televizyonunda yayınlanan SÖZ İSTANBULDA programında, 4 bakanla ilgili fezlekelerin iade edilmesinin, soruşturmayı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonrasına ertelemeyi amaçladığını söyledi.
Meclis soruşturması açısından dizi pusulasının olmamasının şekli bir eksiklik olduğunu, kendisi de hukukçu olan Komisyon başkanının bunu bilebileceğini belirten Özbek, “Dizi pusulası olmasa bile dosya muhteviyatı belli. Bunun üzerinden inceleme ve değerlendirme yapmak mümkün. Dizi pusulası yok diye dosyayı savcılığa iade etmek ipe un sermek, soruşturmayı geciktirmekten başka bir şey değildir” dedi.
Özbek, programda ayrıca, Cumhurbaşkanlığına bağlı Devlet Denetleme Kurulu’nun Sivas Faciası hakkındaki raporunu da değerlendirdi.


