İstanbul Barosu LogoİSTANBUL BAROSU
“Herhalde dünyada bir hak vardır ve hak kuvvetin üstündedir.”M. Kemal ATATÜRK

Alman Federal Barosu Başkan Yardımcısı İstanbul Barosu’Nu Ziyaret Etti

Alman Federal Barosu (Bundesrechtsanwaltskammer

Alman Federal Barosu Başkan Yardımcısı İstanbul Barosu’Nu Ziyaret Etti

Alman Federal Barosu (Bundesrechtsanwaltskammer-BRAK) Başkan Yardımcısı Dr. Michael Krenzler 18 Mart 2013 Pazartesi günü saat 14.00’te İstanbul Barosu’nu ziyaret ederek İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal ile görüştü.

17 Mart 2013 Pazar günü gerçekleşen İstanbul Barosu Olağanüstü Genel Kurulu’na katılarak Alman Federal Barosu’nun İstanbul Barosu’na desteğini ileten Krenzler, yaşananların şaşırtıcı olduğunu belirterek avukatlar ve barolar için bağımsızlığının önemine değindi.  Bu tür baskılara ve savunmaya yönelik saldırılara karşı İstanbul Barosu ile dayanışma içinde olacaklarını ifade eden Krenzler, Genel Kurul daveti ve Genel Kurul öncesinde BRAK’a gönderilen ve sürece ilişkin tüm belegeler ile açıklamaları içeren dosya için Başkan Kocasakal’a teşekkürlerini sundu. Krenzler, 22 Mart 2013 Cuma günü BRAK tarafından gerçekleştirilecek olan Avukatlar Forumu katılımcılarına bu dosyanın dağıtılacağını ve Türkiye’de baroya karşı yapılan saldırıların bu yolla da duyurulmaya çalışılacağını söyledi .

Görüşmede, İstanbul Barosu ve Almanya’daki 28 bölge barosunun çatı örgütü olan Alman Federal Barosu arasında stajyer avukat ve genç avukat değişimini de kapsayan bir işbirliği protokolü imzalanması hususu görüşüldü. Krenzler, böylesi bir protokolle Türkiye’nin en büyük barosu, dünyanın ise en büyük barolarından olan İstanbul Barosu ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti. Protokolün çerçevesi önümüzdeki günlerde her iki kurumca müzakere edilerek belirlenecek.

Başkan Kocasakal, Krenzler’e Genel Kurul’a katılarak destek verdiği için teşekkürlerini sundu, Alman barolarının birliği olan BRAK’ın ve diğer Avrupa barolarının ve hukuk kurumlarının genel kurulda varlığının, içerdiği dayanışma ve destek mesajı nedeni ile büyük önem arz ettiğini belirtti. BRAK ile yapılacak bir işbirliğinin ise çok önemli olduğunu belirterek, İstanbul Barosu üyesi avukatlara vize başvurusu ve alımında kolaylık sağlanması hususunun da bu bağlamda ele alınmasının gerekli olduğunu ifade etti.

Daha sonra Kocasakal, İstanbul Barosu Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerine açılan dava dışında kendi hakkında 4, kurul üyeleri hakkında ise 3 ayrı soruşturma daha olduğunu ifade ederek bu soruşturmalar hakkında da bilgiler aktardı.

Görüşmeye ayrıca İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Başkanı Av. A. Metin Uracin de katıldı.

Galeri

Kategori:Haberler
Alman Federal Barosu Başkan Yardımcısı İstanbul Barosu’Nu Ziyaret Etti | İstanbul Barosu