2007 Uıa Genel Kurulu Ev Sahibi İstanbul Barosu
Kısa adı UIA olan Uluslararası Avukatlar Birliği’nin Barcelona’da yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, 2007 Genel Kurulunun İstanbul’da yapılması kararlaştırıldı.

Kısa adı UIA olan Uluslararası Avukatlar Birliği’nin Barcelona’da yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, 2007 Genel Kurulunun İstanbul’da yapılması kararlaştırıldı.
İstanbul Barosu Yönetiminin geçen yıl Cenevre’de UIA Genel Kurulundaki temasları başarıyla sonuçlandı.
24 – 27 Şubat tarihleri arasında Barcelona’da yapılan UIA Yürütme ve Yönetim Kurulu toplantısına Av. Kazım Kolcuoğlu başkanlığındaki İstanbul Barosu Heyeti katıldı.
2007 Genel Kurulunun kendi şehirlerinde yapılması için teklifte bulunan 4 Baro arasında UIA Yürütme ve Yönetim Kurulu tarafından tercih yapıldı İstanbul Barosunun teklifi kabul edildi. Ayrıca UIA Yürütme ve Yönetim Kurulu 2007 toplantısının 2-4 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da yapılması kararlaştırıldı.
2007 UIA Genel Kurulunun İstanbul’da yapılması kararı üzerine İstanbul Barosu Başkanı Av. Kazım Kolcuoğlu toplantıda bir teşekkür konuşması yaptı.
İstanbul Barosu Yönetim Kurulu, “2007 UIA Genel Kurulu için bir Organizasyon Komitesi” kurarak çalışmalarına en kısa zamanda başlayacak.
Uluslararası Avukatlar Birliği, uluslar arası hukuk yoluyla barış içinde adalet ilkesini esas alan bir düzenin yerleştirilmesi amacını taşıyor. Ayrıca birliğin, avukatlık mesleğinin temel ilkelerinin geliştirilmesi, uluslararası hukuki bilginin paylaşılmasına katkıda bulunma, Baro’larla hukuk şirketleri arasındaki ilişkinin sağlanması ve avukatlık mesleğini savunma gibi ilkeleri bulunuyor.
Uluslararası Avukatlar Birliği (UAI), dünya çapında ilk uluslar arası örgüt olarak 1927 yılında Paris’te kuruldu. Çok kültürlü ve çok dilli bu örgüt, 110 ülkeden 2 milyonun üzerinde avukat temsilci ile 200’ün üzerinde de Baro ve Hukuk Derneği olarak kurumsal üyesi bulunuyor.


