Almanya Vize İşlemleri

İSTANBUL BAROSU ALMANYA VİZE İŞLEMLERİ

Almanya (Schengener) Vize için gerekli evraklar

1. Vergi levhasının fotokopisi-Bağkur dökümü, sigortalı çalışıyorsanız işe giriş bildirgesi(İmzalı ve Kaşeli) ve SGK dökümü, Maaş bordrosu, İş Yerinden İzin Yazısı
2. Barodan Alman Konsolosluğuna hitaben faaliyet belgesi.
3. 2 adet Fotoğraf Biometrik Fotoğraf (Son 6ay içinde çekilmiş) ÖNEMLİ
4. 85.-Euro
5. Form eksiksiz bir şekilde dolduruluyor. Pasaportun resimli sayfasından 1 adet fotokopi
6. Seyahat Sağlık Sigortası (-Kalacağınız süre kadar.-Tüm Schengener Ülkeleri için geçerli olmalı.-Acil tıbbi müdahale ve hastanede acil yatılı tedavi içermeli.-Teminat limiti en az 30.000 Euro olmalıdır.) (Kaşeli ve İmzalı)
7. Banka hesabı, Tapu fotokopisi.
8. Uçak Rezervasyonu
9. Otel Rezervasyonu
10. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği(Sadece Nüfus Müdürlüğü'nden)
Ek: Eş olan kişi Avukat değil ise evlilik cüzdanının fotokopisi, öğrenci çocuklar için ise öğrenim belgesi gerekmektedir. Avukat olan eş tarafından Almanya Başkonsolosluğu' na dilekçe.(Eş ve çocuklar için taahhüt yazısı)

Noterden; çocuklara anne baba tarafından muvafakatname çıkartılması.
Almanya vize başvuru formunu indirmek için tıklayınız.
Vekaletname için tıklayınız.

Bu belgeler hazırlandıktan sonra evrakları bize teslim edebilirsiniz. Artık başvurular Almanya Konsolosluğu’na verilmiyor. Konsolosluk işleri İDATA tura verdi. Buraya yapılan başvurular öncesi randevu almak gerekiyor. Tüm evraklar hazırlanarak, randevu günü İDATA’ya teslim ediliyor. Eğer başvurucu daha öncesinde Konsolosluğa parmak izi vermemiş ise randevuya bizimle beraber gelerek parmak izi veriyor. Sonrasında biz başvuruyu takip ediyoruz. Pasaport Konsolosluktan İDATA’ya geldiğinde gidip teslim alıyoruz. Sonrasında Avukatı arayarak pasaportunuz hazır bizden alabilirsiniz diyerek işlemi sonlandırıyoruz.

Bir ikinci yol kişi tüm bu belgeleri hazırlayarak, İDATA’dan randevu alarak şahsen başvuru yapabilir.

IDATA : www.idata.com.tr