• Son Güncelleme : 16.01.2015 19:55
  • Haber Giriş : 12.01.2015 16:43
  • Etkinlik : 05.01.2015

Sığınma Evleri Yetersiz; Koruma Kararı Alınan Kadınlar Korunamıyor

İstanbul Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezinden sorumlu Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, 5 Ocak 2015 Pazartesi günü saat 15.30’da NTV’de yayınlanan GÜNÜN İÇİNDEN programında devletin koruma altına aldığı kadınları koruyamadığını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca geçen yıl sonuna kadar 18 bin kadının koruma altına alındığının bildirildiğini belirten Tuskan, “Devlet kadını koruma altına alıyor ama şiddetin kaynağı olan erkek dışarıda ve elini kolunu sallayarak özgürce dolaşabiliyor” dedi.

Sosyal hizmetlere bağlı 90, belediyelere bağlı 30 kadar sığınma evi ile iki sivil toplum kuruluşunun sığınma evleri bulunduğunu, bunların da uluslar arası boyutta ve yasada belirtildiği gibi olmadığını vurgulayan Tuskan, sığınma evlerinin yetersiz olduğunu ve amaca uygun hizmet veremediğini bildirdi. Tuskan konuşmasında, kadına yönelik şiddetin önlenememesinin daha başka sebepleri de bulunduğunu anlattı.