• Son Güncelleme : 09.01.2015 18:15
  • Haber Giriş : 24.12.2014 14:55
  • Etkinlik : 23.12.2014

Güvenlik Paketinde Akıl Tutulması Yaşanıyor

İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, 23 Aralık 2014 Pazartesi günü Kadir Has Üniversitesinde düzenlenen ‘Türkiye’nin Hukuk Sistemi’ konulu panelde yaptığı konuşmada, güvenlik paketini eleştirdi ve bu konuda Türkiye’de bir akıl tutulması yaşandığını söyledi.

Panel haberi bazı televizyon kuruluşlarının haber bültenlerinde de yer aldı. BUGÜN TV.’nin haberine göre Başkan Ümit Kocasakal, güvenlik paketiyle polise, gözaltına alma ve tutuklama yetkisi verildiğini, vali ve kaymakamların da savcı mertebesine çıkarıldığını söyledi. Kocasakal bu konuda şu çarpıcı örneği verdi : ”14 Aralık soruşturmasında alınan ek sürede yapılan soruşturma saat 1’de bitmiş, gözaltı süresi dolmuş, Türk ceza hâkimi de sorguyu bitirmiş, saat 14.00’da karar vereceğim diyor. Peki, gece 1’den saat 14.00’da kadar olan sürede o kişilerin ‘gözaltında’ olmadığını bana birisi göstersin. Gözaltında deseniz, gözaltı süresi doldu, ‘tutuklama’ deseniz, daha tutuklama kararı verilmemiş. Geldiğimiz nokta bu”.

Yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarının hesabının seçimlerde verileceğine ilişkin iddiaya da değinen Kocasakal, şöyle dedi: “Sandıkta ne zamandan beri yargılama yapılıyor, adam öldürme suçunu sandıkta mı yargılayacaksınız? Sandık sadece siyasi hesap sorma ve verme yeridir. Hukuki hesap mahkemelerde sorulur.”