• Son Güncelleme : 05.01.2015 18:24
  • Haber Giriş : 19.12.2014 17:58
  • Etkinlik : 18.12.2014

Kadın Doğururken Bile Vücut Bütünlüğü Hakkını Koruyamıyor

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezinden sorumlu Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, 18 Aralık 2014 Perşembe günü saat 16.30’da HABERTÜRK Televizyonunda yayınlanan HABER MASASI programında, Anayasa Mahkemesinin sezeryanla ilgili olarak devletin sağlığa aykırı gördüğü halleri sınırlayabileceğine ilişkin kararını eleştirdi.

Kadının doğururken bile vücut bütünlüğünü koruyamadığını belirten Tuskan, kararın, kadın özgürlüğünü kısıtlayan ve onun vücut bütünlüğüne aykırı bir görüş sergilediğini bildirdi. Kürtajda da aynı şeylerin yapıldığını hatırlatan Tuskan, kadınların sağlıksız ortamlarda kürtaj olmaya itildiğini, bunun da kadın ve çocukların ölümüne neden olduğunu anlattı. Devletin bazı zorunluluklarla yasal sınırlamalar getirebileceğini belirten Tuskan, ‘Ancak bütün bunlar, kadının bedeni üzerindeki hakkını engellememelidir’ dedi.