• Son Güncelleme : 16.12.2014 13:38
  • Haber Giriş : 11.12.2014 20:45
  • Etkinlik : 03.12.2014

Engellenenlerin Hakları

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Engelli Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Süreyya Turan ve Engelli Hakları Merkezi Başkanı Av.Cemal Donat, 3 Aralık 2014 Çarşamba günü saat 21.30’da Kanal T Televizyonunda yayınlanan HUHUKİ BAKIŞ adlı programda, 3 Aralık Dünya Engelli Hakları Günü nedeniyle değerlendirmeler yaptılar.

3 Aralık’ı ‘Engelli Hakları’ değil, ‘Engellenenlerin Hakları Günü’ olarak nitelendiren Turan, “ Engellenmedikleri ve imkân verildiği takdirde; eğitim alanında, iş hayatında çok farklı yerlerde, çok başarılı bir şekilde kendilerini gösterebildiklerini söyledi. Engellenen vatandaşlarımız için toplumda herkese görev düştüğünü, bireysel katkıların ve davranışsal değişikliklerin çok önemli olduğunu, ancak asli görevin Devlet ve yerel yönetimlerde olduğunu söylemiştir.

Engelli vatandaşlarımıza Sözleşmeler, Anayasa ve Yasalarla birçok haklar tanındığını, bu haklardan faydalanmak için belirli sağlık raporlarının alınması gerektiğini,  Vatandaşlarımız bu raporları gerek alırken gerek bu haklarını kullanırken bir takım sıkıntılarla karşılaşabildiklerini, bu hakları kullanabilmek için vatandaşlarımızın hakları konusunda eğitimi, gerekli imkânların sağlanması, ailelerinin rehabilitasyonu ve bu yasaları uygulayacak olan makamların bilinçlendirilmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Turan,  bu konuda İstanbul Barosu Engelli Hakları Merkezi olarak kurumumuza sözlü, yazılı ya da e-posta yoluyla ulaşan bütün vatandaşlarımıza hakları konusunda gerekli bilgileri veriyoruz.  “ dedi.