• Son Güncelleme : 16.12.2014 13:37
  • Haber Giriş : 10.12.2014 11:36
  • Etkinlik : 04.12.2014

İnternet Özgürlüğü Raporu

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç, 4 Aralık 2014 Perşembe günü saat 20.30’da Kanal B Televizyonunda Akşam Haberlerinde yayınlanan röportajında, açıklanan İnternet Özgürlüğü Raporuna ilişkin değerlendirmeler yaptı. Bu rapora göre, Türkiye kısmen özgür ülkeler arasında yeraldı.

Kılıç, “Twitter’ın , Youtube’un kapatılması hep eksiye götürdü. Baktığımızda bu alanı kullanan kişiler hakkında sürekli işlemler yapılıyor olması, oradaki hakların ve özgürlüklerin kullanılmasını engeller. Uluslararası camiada Türkiye’nin itibarının zedelendiğini görüyoruz. İnsanlar üzerinde ciddi bir baskı söz konusu olduğunu, bununda  basında, medyada hissedildiğini, Türkiye’deki kısıtlamalara ilişkin bir not değerlendirilmesine gerek olmadığını söyledi. Her geçen gün haklara özgürlüklere müdahale yapıldığını, düşünce ifade özgürlüğünün kısıtlandığını net şekilde görüyoruz.” dedi.