• Son Güncelleme : 10.12.2014 13:54
  • Haber Giriş : 05.12.2014 15:17
  • Etkinlik : 04.12.2014

Yap-Boz Tahtasına Çevrilen Bir Yargı Sistemimiz Var

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç, 4 Aralık 2014 Perşembe günü saat 13.30’da Kanal B Televizyonunda yayınlanan SÖZ İSTANBULDA programında, TBMM’ce kabul edilen yargı paketine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Daha önce yasamızda yer alan makul şüphenin 17-25 Aralık soruşturmaları nedeniyle Şubat 2014’te yapılan yasa değişikliğiyle somut delile dayalı kuvvetli şüpheye dönüştürüldüğünü belirten Kılıç, soruşturmalar için takipsizlik kararı verilmesinden sonra yeniden makul şüpheye dönüldüğünü söyledi.

Siyasal iktidarın kendi güvenliğini sağlamak amacıyla istediği şekilde eğilip bükülen, ona göre yönlendirilen ve değiştirilen yasa değişikliklerinin yapıldığını belirten Kılıç, böylece yargı sisteminin yap-boz tahtasına çevrildiğini, gerçek suç işleyenlerin üzerine gitmek yerine, kendilerine muhalefet edenleri sindirmek amacıyla yasaların bir araç olarak kullanıldığını bildirdi.