• Son Güncelleme : 10.12.2014 13:55
  • Haber Giriş : 04.12.2014 15:40
  • Etkinlik : 03.12.2014

Engelli Hakları Değil, Engellenenlerin Hakları

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Engelli Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Süreyya Turan, 3 Aralık 2014 Çarşamba günü saat 14.00’da Ulusal Kanal’da yayınlanan PÜF NOKTASI adlı programda, 3 Aralık Dünya Engelli Hakları Günü nedeniyle değerlendirmeler yaptı.

3 Aralık’ı ‘Engelli Hakları’ değil, ‘Engellenenlerin Hakları Günü’ olarak nitelendiren Turan, engelli yurttaşlarımıza sadece devlet olarak değil, birey olarak, kuruluşlar olarak, toplum olarak gereken desteği vermemiz gerektiğini söyledi.

Herkesin, bu arada engellilerin de anayasadan ve yasalardan kaynaklanan hakları bulunduğunu belirten Süreyya Turan, bu hakların sadece anayasada, hatta yasalarda olmasının yeterli olmadığını, insanların bu haklara erişebilmek için gerekli bilgiye, cesarete, ayrıca desteğe de sahip olmaları gerektiğini bildirdi.

Turan, programda, İstanbul Barosu Engelli Hakları Merkezinin çalışmaları hakkında da bilgi verdi.