• Son Güncelleme : 10.12.2014 13:55
  • Haber Giriş : 04.12.2014 14:23
  • Etkinlik : 03.12.2014

Erkek Zihniyeti Değişmedikçe Dönüşüm Mümkün Değil

Türkiye’de ilk kez İzmir’de yerel bir mahkemenin verdiği şiddet gören kadının tüm kimlik bilgilerinin süresiz değiştirebilmesi, estetik ameliyatla yeni bir yüze sahip olabilmesi ve tedavi masraflarının devletçe karşılanması kararı hukukçular arasında olumlu karşılandı.

İstanbul Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezinden Sorumlu Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, 3 Aralık 2014 Çarşamba günü saat 16.30’da Habertürk Televizyonunda yayınlanan GÜNE BAKIŞ programında yaptığı değerlendirmede, İzmir’de mahkemenin çok güzel bir karar verdiğini, bu kararı veren hâkimi kutladığını, yasalarımızda da mevcut bu tür kararların devam etmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’de kadınların çok üzücü bir durumda bulunduğunu belirten Tuskan şöyle dedi: ”Türkiye’de kadınlar açısından çok üzücü bir durum söz konusu, Sayın Bakan dönüşüm gerektiğin söylüyor ama siyasetçiler ‘kadın erkek eşit değil’diyorsa böyle bir dönüşüm mümkün değil. Uluslararası belgelerde, Anayasamızda ve yasalarımızda kadın erkek eşittir. Bu medeni hak ve sorumluluklarda eşitliktir.  O nedenle erkeklerin kadının birey olduğunu kabul etmesi lazım”.

Öte yandan Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, 3.12.2014 Çarşamba günü CNNTÜRK Televizyonunda yayınlanan GÜNE MERHABA adlı sabah programında, İstanbul'da sokak ortasında boşanmak isteyen eşini kurşunlayan adamın ifadesi alındıktan sonra mahkeme tarafından serbest bırakılması olayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.