• Son Güncelleme : 05.12.2014 10:54
  • Haber Giriş : 24.11.2014 18:48
  • Etkinlik : 24.11.2014

Prof. Dr. Pekünlünün Şahsına Değil Topluma Mesaj Veriliyor

Ege Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü’nün Anayasa Mahkemesinin türban kararını uyguladığı için 2 yıl bir ay hapse mahkûm edilmesine hukukçuların tepkisi sürüyor.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, 21 Kasım 2014 Cuma günü Ulusal Kanal’da yayınlanan HABER MASASI programında Pekünlü olayını ‘vahim bir durum’ olarak niteledi.

Eskiden %80’lerde olan yargıya güvenin bugün %20’lere düştüğünü, kimsenin yargıya güvenmediğini ve kimsenin güvenliğinin kalmadığını, Yargının oturup bunu bir düşünmesi gerektiğini belirten Kocasakal şunları söyledi:

“Bir kişi o sırada AYM kararları, Danıştay ve Yargıtay kararları, hatta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarıyla sabit olan bir hukuki düzene uyduğu için eğer yargılanıp mahkûm oluyorsa, bu işte bir tuhaflık var demektir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Eğer mahkeme iki yılın biraz üzerine çıkmasaydı, bu hüküm ‘hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına’ tabi olabilirdi ya da ertelenebilirdi. İki yılın biraz üzerinde bir karar verilmesiyle, bu yollar kapanmış oluyor. Hiç kimse aptal değil! Prof. Dr. Pekünlüye uygulanan bu ceza ile topluma bir mesaj veriliyor. Bu mesaj bizim açımızdan alınmamıştır ve iade edilmiştir. Kanuna ve mahkeme kararlarına uyuyor diye insanlar cezalandırılacaksa bu hukuk devleti için korkunç bir şeydir”.