• Son Güncelleme : 24.11.2014 16:49
  • Haber Giriş : 20.11.2014 12:24
  • Etkinlik : 20.11.2014

Türkiye’De Barış İçin Ölçüt Vatandaşlık Temelli Olmalıdır

İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 12 Kasım 2014 Çarşamba günü saat 21.30’da Kanal T Televizyonunda yayınlanan HUKUKİ BAKIŞ programında son günlerde Dersim’de yaşananların Kerbela’da yaşananlara benzetilmesi iddialarına açıklık getirmek için değerlendirmelerde bulundu.

Kerbela olayını kınamakla birlikte bugün için ondan alınacak dersler bulunduğunu belirten Özbek, bugün Türkiye’de insanların etnik ve dinsel temelde farklı tribünlerde yer almak yerine Türkiye’nin barış ve hukuk içinde vatandaşlık temelinde hareket etmeleri ve cumhuriyetin getirdiği kazanımları göz ardı etmemeleri gerektiğini vurguladı. Özbek konuşmasında Çerkez Ethem olayını da değerlendirdi.